VUBezige bijen: Leblanc

 

Tekst: Amelia Keymeulen

Naar oude traditie gaat de Moeial in gesprek met een geëngageerde student. Daan De Witte, in de muziekwereld bekend als rapper LeBlanc, rondt dit jaar zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen af aan de VUB. Op Brussel Brost, zijn grootste set tot nu toe, konden we hem spreken over hoe hij op dit punt gekomen is en wat zijn dromen zijn voor de toekomst.

Afbeelding: Brussel Brost

LeBlanc werd finalist in de Nieuwe Lichting van 2023 en bereidt zich momenteel voor op zijn eerste optreden in de Ancienne Belgique op 9 november. Voor liefhebbers van Stikstof en Félé Flingue is hij eentje om in de gaten te houden!

 

Wat betekent muziek voor jou?

 

Ik vind dat gewoon keileuk, dat is niet eens zo diep; ik wil gewoon niks anders doen. I feel great als ik daarmee bezig ben. Muziek is ook een uitlaatklep voor mijn energie.

 

Naast rapper ben je ook nog student op de VUB.

Ja, dat klopt. Momenteel volg ik  de master in de toegepaste economische wetenschappen, met een specialisatie in marketing.

Hoe denk je die twee te combineren, je passie voor muziek en je opleiding?

Het liefste zou ik eigenlijk, wanneer ik klaar ben met school, halftijds werken en halftijds rappen, want ik vind het ook leuk om andere dingen te doen dan schreeuwen in een microfoon.

Heb je bepaalde ambities voor je muziek?

Ik wil in de grote zaal van de AB staan.

Hoe heeft Brussel jouw muziek beïnvloed?

Ik kom van hier en ben hier opgegroeid, dus it’s all that I know. Zeker in het begin werd ik geïnspireerd door Brusselse iconen zoals Stikstof, Zwangere Guy en Roméo Elvis. 

Heb je een artiest waar je graag een collab mee zou doen?

Met The Subs, die vind ik keihard.

Zit er een label in het verschiet?

Nee man, we zijn nog op de straten. Ze mogen altijd wel bellen. Als ze de Moeial lezen, mogen ze zich komen moeien (lacht).

Heb je een muzikale guilty pleasure?

Emma Bale, haar nieuwe Nederlandstalige nummer vind ik ongelooflijk mooi.

Heb je een favoriete Brusselse wijk, en waarom?

Ik woonde vroeger bij de Ninoofsepoort, wat ik wel een topwijk vind. Dat is keichill, echt een verborgen pareltje: heel rustig en heel veel leuke plekken om te eten en te chillen. Je vindt er ook veel groen terug, wat in een stad zeer zeldzaam is.

Hoe blik je terug op je VUB-jaren?

Ik vond het wel een openbaring, want ik heb veel geleerd over mezelf en over de wereld. Na mijn middelbare school wilde ik niet meer verder studeren, maar ik ben gepusht geweest om het toch te gaan doen. Daar ben ik blij om, want door handelsingenieur te studeren ontdekte ik dat je alle kanten uit kan in de wereld. Een tijdje was ik bezig met ondernemen en  startte ik bij Startpunt VUB een klein bedrijfje, totdat covid dat onderbrak. Daar heb ik heel veel geleerd, waarvoor ik dankbaar ben.

Goed studeren he! Fuck herexamens, dat is nergens voor nodig. Gewoon op tijd beginnen met blokken en probeer te studeren met je vrienden,; je hoeft in de blok helemaal niet eenzaam te zijn.

 

0 Comment