Activiteiten Solvay voorlopig on hold na grensoverschrijdend gedrag

pen met papier

Tekst: Basile Van Weyenberg
Beeld: Marit Galle

De VUB verstuurde eerder deze dag een e-mail naar de studenten van de opleiding Handelsingenieur waarin ze hen informeerde over feiten van grensoverschrijdend gedrag tijdens activiteiten van de studentenkring Solvay. De universiteit meldt dat de feiten veraf staan van het gezonde, inclusieve en veilige studentenleven dat ze beogen.

Omdat het over feiten zou gaan van een mogelijke strafrechtelijke aard legde de VUB zelf strafklacht neer bij het parket. Tegelijk startte de universiteit ook een tuchtprocedure tegen de betrokken studenten. Zij kregen als eerste sanctie alvast een campusverbod opgelegd. Daarnaast worden vanaf vandaag alle activiteiten van Solvay tijdelijk opgeschort.

De VUB wil, in afwachting van het onderzoek, voorlopig niet reageren. Studenten die zelf slachtoffer worden van grensoverschrijdend gedrag kunnen terecht bij het Meldpunt van de universiteit via meldpunt@vub.be of via het telefoonnummer 02 629 15 00.

0 Comment