Satire: VUBrokkelt

In de onderstaande tekst probeer ik jullie warm te maken voor een voorlopig fictief evenement dat mogelijks echt zou kunnen plaatsvinden, mochten er genoeg mensen geen gevoel voor humor hebben of gewoon geen zin in de examens hebben. Ik zou zeggen: neem het niet te serieus… al kan het zijn dat deze idiote beschrijving over het zogenaamde fictieve evenement toch een kern van waarheid bevat.

Tekst: Baka Tako
Beeld: Jarno Van Mulders

Om de derde verjaardag van het gloednieuwe I-gebouw te vieren, komt de VUB met innovatieve evenementen (eigenlijk valt de derde verjaardag pas in oktober, maar na het gebouw grondig te inspecteren, leek dit niet realistisch en besliste de VUB om de verjaardag te vervroegen)! Studenten hebben nu eindelijk de kans om te zien waar al hun studiegeld naartoe gaat. Om in thema te blijven van de massacantus, waar iedereen zich in coma kan zuipen, biedt deze nieuwe activiteit ook de mogelijkheid om in een coma te belanden (zeker een aanrader dus voor de kringleden onder ons met een stempelkaart van het ziekenhuis dat nog niet vol is geraakt). De VUB vraagt dan ook vriendelijk om bij uitvoering van de activiteiten wél de kleren aan te houden. De universiteit heeft lang nagedacht over wat ze zou kunnen organiseren, want de evenementen moeten immers in lijn liggen met haar identiteit. Toen ze terugdachten aan de VUBrol en de kwaliteit van het VUBuddy-systeem, wisten ze het meteen: een concept dat er mooi uitziet op Twitter, maar in realiteit volledig verbrokkelt! 

Genoeg over het denkproces, laten we eindelijk haar activiteiten aankondigen! Bij de studenten die geregeld hun lessen skippen, valt deze activiteit hoogstwaarschijnlijk in de smaak. Hierbij moet je in plaats van zware lessen, loodzware bakstenen ontwijken! Sta jij al te trillen op je benen van opwinding? Het I-gebouw, dat voor de geïnteresseerden onder ons een schamele zestig miljoen euro heeft gekost, alleszins wel! Je vraagt je natuurlijk af waar de activiteit zal plaatsvinden. Wel, de VUB is al zo aardig geweest om die locaties af te bakenen met houten platen, die we aan het begin van de activiteit in groepjes zullen verwijderen. Hierna gaan we allemaal schudden zodat de bakstenen – als er nog enkele over zijn gebleven bij aanvang van dit evenement – naar beneden zullen donderen. Dan kan het ontwijk-plezier beginnen! 

Vergeet niet: is er bij jou een hoek af? Geen zorgen, bij het I-gebouw ook!

Als dit niet echt iets voor jou is, wees dan niet getreurd, want voor de adrenalinejunkies onder jullie is er nog een andere activiteit: Gebouw X of Terror! Dit zal plaatsvinden in de X-koten en is een beetje vergelijkbaar met The Twilight Zone Tower of Terror, een attractie in Disneyland. Het concept is simpel: je gaat naar beneden met de lift, maar plotseling valt die stil. Zalig toch? Met een beetje geluk zit je samen met een persoon die maar blijft krijsen (die gelukkige krijgt de ultieme Gebouw X of Terror ervaring). Zo zie je maar: de VUB laat je niet in de kou staan (behalve de studenten van de X-koten, want zij moeten binnenkort natuurlijk wat meer betalen hiervoor)!

De VUB hoopt dat ze jullie allemaal warm heeft gemaakt voor haar activiteiten. En vergeet niet: is er bij jou een hoek af? Geen zorgen, bij het I-gebouw ook!

0 Comment