Het Laatste Avondmaal: Resto stopt met avondopening

 English version of the article: The Last Supper: The Pandemic takes its toll on student restaurant.

Het noodgedwongen digitaal onderwijs zorgde de laatste paar maanden voor een dalend aantal bezoekers in het VUB-restaurant. Dit zorgt nu voor een opschorting van de avondopening.

Tekst: Hermelien Goyvaerts
Beeld: de Moeial archief

Tot voor de pandemie ontving het VUB-studentenrestaurant in Etterbeek (ook wel bekend als de Resto) een stijgend aantal bezoekers. Dit leidde onder meer tot plaatsgebrek en lange wachtrijen van studenten, werknemers en externe bezoekers die steeds gretig gebruik maakten van de maaltijden. Het was dan ook noodzakelijk om onze befaamde Resto te upgraden. Door ook ‘s avonds (maandag tot donderdag, van 17.30 tot 20 uur) de Resto te openen probeerde de VUB de drukte beter te spreiden. Deze avondopening werd in 2019 voor het eerst opgestart als proefproject en verdergezet in maart 2020 na een positief advies van de Studentenraad.  

Door de heersende coronapandemie, ontvangt de Resto de laatste maanden echter onvoldoende bezoekers met slechts een gemiddelde verkoop van zestig maaltijden per avond, blijkt uit het verslag van de Studentenraad. Er werd gevraagd aan de Studentenraad om in hun advies rekening te houden met de voorlopig onzekere toekomst die door de onverwachte golven en opflakkeringen van de pandemie wordt veroorzaakt. Ook de beperkte omzet, die gepaard gaat met een hoge financiële tussenkomst werd afgewogen tegen de meerwaarde van de avondopening voor de VUB gemeenschap.

Eind december 2021, gaf de Studentenraad het uiteindelijke negatieve advies voor een verderzetting van deze avondopening. Deze week zijn de deuren ‘s avonds nog open. Vanaf volgende week serveert de Resto enkel nog overdag. Of er na corona opnieuw een avondopening zal volgen is nog onzeker.

Wil je nog een laatste keer genieten van een avondmaal in het VUB-studentenrestaurant? De Resto in Etterbeek opent zijn avond-deuren deze week nog tussen 17.30 en 20 uur, met de finale op donderdag 10 februari 2022. De eerste tachtig bezoekers kunnen een klein afscheidscadeau verwachten.

0 Comment