Een Moeialerige herfst: omarm je herfstblues!

Worden de stijgende coronacijfers, die weer een zoveelste golf hebben aangekondigd, je wat te veel? Blijf je liever een paar dagen of weken binnen, voor je eigen gezondheid en die van anderen? Even nood aan een mentale break of neem je voor jezelf een herfstvakantie op? Begrijpelijk is het zeker. Niet gevreesd, de Moeial heeft wat suggesties voor je om de regenachtige herfstdagen en digitale lesdagen door te brengen.

Tekst: Jade Bernauw, Alina Talipova, Sam Nassiri
Beeld: tammekat (Anne-Leen Declercq) & Sam Nassiri

Tijd om te bingen

Netflix’ verloren zoon ‘The Office’ is teruggekeerd na een auteursrechtendispuut met het Amerikaans netwerk NBC. De legendarische mockumentary verschijnt nu in zijn totaliteit op de streamingdienst en zal door fans met open armen onthaald worden. Voor nieuwelingen: ‘The Office’ is zowat het kroonjuweel in de Mike Shur-verse (dezelfde maker als ‘Parks & Recreation’, ‘Brooklyn Nine-Nine’ en ‘The Good Place’). Het cringy maar suikerzoete stukje escapisme, dat zich afspeelt in een vergeten uithoekje van de Verenigde Staten , doet je na een handvol seizoenen dromen van een 9-to-5-job bij het Dunder Mifflin-papierbedrijf. Jims scheve grijns in de camera, Dwights fratsen als assistent-(van de)-manager, Michaels zoveelste “that’s what she said”… ‘The Office’ is een lekkere bingeable serie vol onverklaarbare je-ne-sais-quoi-aspecten en iconische momenten die haar groter maakt dan de som der delen. Kortom: gewoon een serie die je gezien moet hebben.

 De fantastische meneer Vos

Iedereen die bekend is met Wes Andersons filmstijl weet welk gevoel dat die films overbrengen. Een minutieus gecureerde omgeving, waar geen relikwie zelfs maar een millimeter scheef staat. Als je daar dan nog eens stopmotion-animatie bijhaalt, kom je in een magische en knusse wereld terecht. Hoewel ‘Isle of Dogs’ en ‘Grand Budapest Hotel’ uit hetzelfde Anderson-vat tappen, blijft Fantastic Mr. Fox dé herfstfilm om op te zetten voor een avondje binnen. De sterrencast achter de micro, de sterk geschreven dierlijke personages en de diepe oranje en bruine tinten van de film geven Fantastic Mr. Fox een warmte die onbeschrijfbaar is. Ook de soundtrack van Alexandre Desplat is sterk aan te raden tijdens studiemomentjes!

De Fantastische meneer Vos ©tammekat (Anne-Leen Declercq)

Tea Time

Typisch Belgisch motweer? Geen zorgen, wij hebben voor jou de beste aanbevelingen voor welke thee je warm houdt deze herfst en winter. Op Tea Time staat er nooit een uur in ons boekje!

De Yogi kruidenthee, te vinden in Holland & Barrett, houdt je zeker gezond. Voor iedereen is er wel een aantrekkelijke smaak! Een persoonlijke favoriet van dit merk is de nieuwe ‘Christmas tea’ met honing struik, kaneel en steranijs. Op zoek naar iets goedkoper? De appel-kaneel van Delhaize-huismerk zal je zeker niet in de kou laten staan het komende seizoen. 

Voor de hardcore theeleut is er niet ver van de Anspachlaan (Plattesteen) een ‘Maison du Thé’, een theehuis met rekken vol exotische theesoorten die reiken tot aan het plafond.

Eigen haard is goud waard

Niets beter dan bakken (en misschien braden) voor de aankomende feestdagen, denk maar aan het bekende bananenbrood van lockdown no.1, speculoos voor Sinterklaas en cinnamon buns voor regenachtige dagen.  

Aangezien we komende maanden, lockdown of niet, veelal binnenshuis zullen spenderen, is je slaapkamer of huis decoreren geen slecht idee! Kaarsen, in verschillende kleuren en geuren (letterlijk), vind je bij de Dille & Kamille (alsook héél lekkere thee). Gezellige lichtjes, of enkele nieuwe boeken om in te snuisteren onder een warm dekentje, zouden ook niet misstaan en zorgen voor de ultieme, knusse herfstsfeer (voor boekenwinkeltips kan je kijken in onze vorige editie bij de Culturele Queeste-rubriek).

Herfst tunes

Ook muziek kan met gemak het herfstgevoel creëren of versterken, en dat op een ondersteunende manier. Warme, decadente albums als Still Bill van Bill Withers, of David Bowie’s Hunky Dory, of net koude, desolate platen zoals Nick Drake’s Pink Moon of In A Silent Way van Miles Davis zijn perfect om op de platenspeler te draaien als achtergrondmuziek voor de regen die op het raam druppelt. Of beter nog, als soundtrack voor een wandeling door het bos met een koptelefoon over je muts en een dikke trui aan. Een herfstige playlist vind je hier:

Plekjes in Brussel die toch wat kunnen verwarmen 

Als je je toch geroepen voelt om een stap te zetten in de natte buitenwereld, of wanneer de deugddoende herfstzon eens komt piepen, biedt Brussel je een bijna oneindig aantal opties om de dag mee te vullen. Naast de classics, de tweedehandswinkels, musea en prachtige gebouwen, kan zoiets simpel als een wandeling maken al deugd doen. 

Beginnende aan het Kaaitheater kun je het Kanaal van Brussel afwandelen en het industriële verleden van Brussel bewonderen, om dan te stoppen aan Café Walvis of MOK om een warm drankje of een lunch te bestellen. Je wandeling kan je iets verderop de kaai voeren naar het MIMA, het hedendaagse kunst-museum van Brussel in een oude bierbrouwerij. 

Ook het Terkamerenbos in het zuidoosten van Brussel heeft meer dan genoeg bomen om je een paar dagen zoet te houden De Tuin van de Abdij Ter Kameren, dicht bij het bos, is ook een verborgen parel. Het Warandepark in het stadscentrum is een misschien wat klassieker park, maar biedt meer dan genoeg bankjes onder de beschermende bomen. Hier kunnen de Kiosk Radio- en Woodpecker-bars je voorzien van een verwarmend drankje.

 

0 Comment