Top 10 meest memorabele antwoorden op de Moeial Stemwijzer 2021

Deze week stemmen we voor de Studentenraad van 2021-2022. Maar wat weinig mensen weten, is dat zich op hetzelfde moment binnen de Moeialredactie nog een andere verkiezing voltrok. Namelijk die voor de Top 10 meest memorabele antwoorden op de Moeial Stemwijzer!

Heb je na het lezen van deze Top 10 de smaak te pakken? We hadden er makkelijk een Top 20 of 30 van kunnen maken, dus neem zeker een kijkje in de Stemwijzer voor alle andere antwoorden. Amusement verzekerd! Of op z’n minst een krullende teen en een fronsende wenkbrauw.

Ben je helemaal verkocht voor een bepaalde kandidaat? Of hoop je gewoon dat de verkiezingen niet eindeloos verlengd moeten worden? Breng dan tot en met zondag 2 mei hier je stem uit.

 1. De kandidaat die vindt dat de veiligheid op de campus wel meevalt, omdat het elders erger is:
  “Veiligheid is belangrijk, maar vergeet niet dat privacy dat ook is! En wat criminele activiteiten betreft op de VUB, valt het in vergelijking met de rest van Brussel goed mee.”
 2. De kandidaat die een driedubbele negatie in één zin kreeg:
  “Als de instituties niet achter deze standpunten staan, vind ik niet dat we niet met deze instituties mogen samenwerken.”
 3. De kandidaat die een nieuwe uitdrukking heeft bedacht:
  “Van her en ver.”
 4. De kandidaat die niet doorheeft dat de Studentenraad boven de andere verenigingen staat.
 5. De kandidaat die niet vindt dat minderheidsgroepen meer begeleiding moeten krijgen en ze in de toelichting “er” noemt:
  “Ik hou niet van het idee van hokjesdenken. Ik hoop door voor minderheidsgroepen dezelfde plaatsen van begeleiding te voorzien, dat iedereen “er” meer in aanraking mee komt. Waardoor deze minderheidsgroepen ook meer als normaal zullen worden gezien. #leavenobodybehind”
 6. De kandidaat die eerder niet akkoord is dat de VUB en het curriculum meer niet-westerse academici en academische werken moeten bevatten, omdat die “kwaliteit belangrijker” vindt. Om dan tussen haakjes toe te voegen:
  “Belangrijke nuance: hiermee wil ik niet zeggen dat niet-westerse van mindere kwaliteit zijn.”
 7. De kandidaat die zichzelf tegenspreekt:
  “De kleine moeite van les op te nemen [is] geen lachertje.”
 8. De kandidaat die eerder akkoord is dat de Studentenraad genoeg communiceert en daarvoor verwijst naar de openbare Sharepoint.
 9. De kandidaat die eerder niet akkoord is dat de Studentenraad genoeg communiceert, maar ons in de toelichting geruststelt dat dit eigenlijk ook niet de bedoeling is.
  “De Studentenraad werkt meer op omgekeerde basis: belangrijke punten worden besproken op een openbare plenaire vergadering en dan wordt de visie van de Studentenraad uitgedragen in de gepaste raden. Mandatarissen worden verwacht terug te koppelen met de Studentenraad over belangrijke onderwerpen opdat dit steeds door de hele raad kan worden gedragen.”
 10. De kandidaten die zich in allerlei bochten wringen om toch maar te doen alsof eerst intern communiceren (alvorens in de pers) heel moeilijk is.
 Onder andere:
  “Er wordt aan gewerkt. Er zijn nog veel stappen nodig, maar het gaat langzaamaan de juiste richting op.”

  “Er zijn veel schakels in de communicatie en zoiets ‘oplossen’ is niet in 1, 2, 3 geklaard, maar er moet naar gestreefd worden.”

Een eervolle vermelding gaat naar de kandidaat die vindt dat de campus in Etterbeek “charme” heeft.

0 Comment