De Moeial ontdekt: Tentoonstelling ‘BE MODERN’ in het KMSK

Corona raakt cultuur in het hart. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten verloren maandenlang hun inkomsten, waardoor de toekomst van hun musea steeds instabieler wordt. Een tijdje geleden opende hun nieuwste tentoonstelling BE MODERN, met werken van enkele geniale meesters uit de 20ste en 21ste eeuw. 

Door Lupé Van Rijmenant
Beeld: Marit Galle

BE MODERN draait om vrijheid en experiment in hedendaagse en moderne kunst. De werken zijn uiteenlopend qua kleur- en materiaalgebruik: klassieke schilderkunst en nieuwe media als films en collages wisselen elkaar af. De veranderende verhouding tussen de mens en haar omgeving – een nog steeds brandend actuele case – wordt gedurende de volledige expo in vraag gesteld. Elke artiest geeft eigen antwoorden of stelt in hun werk net nieuwe vragen. Grote Belgische namen als Rinus Van de Velde en Marcel Broodthaers staan oog in oog met figuren als Francis Bacon en Henri Matisse. Impressionisme, Dadaïsme, COBRA-kunst, Concept Art. Kortweg: BE MODERN heeft het allemaal.

 

Hoewel het merendeel van de expo zich op niveau -3 bevindt, mag je zeker niet vergeten om een bezoek te brengen aan de tweede verdieping, waar een aantal werken van Amerikaanse minimalisten zijn opgesteld. 

TIP: Eenmaal je de trappen naar de tweede etage beklommen hebt, kan je ook de prachtige permanente collectie van ‘Old Masters’ een bezoek brengen. Vergeet geen postkaartje van je favoriete werk te kopen en zo het museum een duwtje in de rug te geven.

De tentoonstelling loopt nog tot 24 januari 2021. Bestel tickets via de website

0 Comment