Geleidelijke opstart VUB

Nu de eerste coronagolf lijkt af te nemen, laat de VUB vanaf 18 mei een geleidelijke terugkeer naar de campus toe. De veiligheid van studenten, medewerkers en academici staat hierbij steeds voorop.

Tekst: Jade Pieters
Beeld: Tiram

Vanaf 18 mei worden activiteiten op de campussen geleidelijk hervat. Daarmee past de VUB de richtlijnen van de federale overheid toe. De VUB rekent er wel op dat elke campusbezoeker zich aan de voorzorgsmaatregelen zal houden.

De voorzorgsmaatregelen zoals handen wassen en afstand houden blijven van toepassing. Er zijn ook een aantal nieuwe maatregelen getroffen om de heropstart van de VUB op een veilige manier te laten verlopen. Zo zal je een mondmasker moeten dragen vanaf 25 mei. “Naar buiten” heeft steeds voorrang op “naar binnen” bij het betreden van gebouwen en lokalen. In de liften mag ook steeds maar één persoon. Op trappen heeft “naar beneden” voorrang op “naar boven.” In gangen, op paden, dien je steeds rechts aan te houden.

Veel faciliteiten blijven voorlopig nog dicht, waaronder Bar Pilar, ‘t Complex en Opinio. Wanneer die terug zullen opengaan blijf nog onduidelijk. De cafetaria daarentegen zal terug openen vanaf 25 mei, maar met een beperkt assortiment en je kan enkel afhalen. Ook hier zullen steeds de richtlijnen gelden om de veiligheid voor iedereen te bewaken.

Het Crazy Copy Center gaat vanaf 15 mei weer open, iedere voormiddag van 9 tot 12u. Ondertussen kan je ook vanop afstand documenten printen. Bestanden kunnen worden doorgestuurd naar crazycopy@vub.ac.be. De bestellingen kunnen vervolgens per post verzonden worden. Betalen kan via Paypal of Payconic.

De bibliotheek is nog altijd gesloten. De uitleentermijn is voor alle boeken wel verlengd tot 5 juni. Er worden geen boetes aangerekend voor boeken die tijdens deze uitzonderlijke sluitingsperiode moesten worden binnengebracht. Momenteel wordt er gesproken van een vermoedelijke opening op 25 mei of 1 juni. Of de bib zal worden opengesteld om te blokken tijdens de examens blijft momenteel nog een mysterie.

Het Studiebegeleidingcentrum blijft toe voor het publiek, zowel de studieruimte als het contactpunt. Begeleiding is wel nog steeds online mogelijk via skype, microsoft teams of email. Je kan ook specifieke afspraken inplannen via https://student.vub.be/studiebegeleiding/#individueel. Ook de computerlokalen zijn niet toegankelijk.

Wie geen boeken bestelde voor de examenperiode kan terug terecht in de Standaard Boekhandel: dinsdag tussen 14u en 16u en vrijdag tussen 10u en 12u. Online bestellen kan ook nog steeds. Verzendingen via de webshop blijven gratis.

0 Comment