Van Artistiek papier tot Zachte stof: deze Brusselse handelaars kunnen jouw steun gebruiken

De Brusselse handel zal zoals alle anderen binnenkort een financieel duwtje in de rug kunnen gebruiken. De Moeial stelt u graag enkele unieke zaakjes voor om een hart onder de riem te steken. Maar niet gevreesd, als je nog niet helemaal klaar bent om de wijde wereld weer in te trekken, kan je bij deze etablissementen ook vanuit je kot terecht.

Buddy Buddy

Deze winkel begon met twee veganistische vrienden die thuis experimenteerden met eigen notenpasta’s maken. In een plant-based dieet zijn noten belangrijk om hun vetten. Dit wilden ze doen zonder alle extra ingrediënten die klassieke producten toevoegen aan hun notenpasta’s, zoals palmolie en extra suikers. Ze begonnen hun eigen zaak in Elsene waar ze de noten ter plekke roosteren en verwerken. Naast een potje pinda-, amandel- of hazelnootboter kopen kan je in het atelier/café ook plantaardig ontbijten en lunchen.

www.buddybuddy.bio/collections/frontpage

Mofelito Paperito

Als je nog op zoek bent naar een handige weekplanner of stijlvolle accessoires om je bureau mee aan te kleden, dan kan je terecht bij Mofelito Paperito. In hun assortiment vind je zelfs klassiek briefpapier om nog eens een ouderwets bericht te sturen naar de vrienden die je al lang niet meer hebt gezien. Dit kleine winkeltje in het hartje van Brussel heeft ook een webshop met een gevarieerde reeks aan notitiepapier waaronder boekjes met verschillende roosters voor wetenschappelijke tekeningen of andere creatieve uitbarstingen. Bovendien steunt de winkel andere Belgische en milieuvriendelijke producenten van papierwaren.

www.mofelitopaperito.com

Maison Saké

De minimalistisch maar fleurige vitrine van Maison Saké is je waarschijnlijk al eens opgevallen als je de laatste tijd veel wandelingen hebt gemaakt door het centrum. De kledingstukken in deze onafhankelijke winkel worden zorgvuldig gekozen, zodat ze allemaal gecombineerd kunnen worden. Ze verkiezen er kwalitatieve stukken die lang meegaan boven een grote selectie.

www.maisonsake.com

Les Tissus du Chien Vert

Ook de iconische stoffenwinkel bij de vleet staat online nog voor je paraat. Voor de mensen die het beu zijn om te wachten op de verdeling van mondmaskers, staat een gids op de website om er zelf eentje te naaien. En als de uitleg van de regering over de gepaste stof jou ook boven het hoofd ging, dan heeft Les Tissus du Chien Vert een collectie aanbevolen stoffen klaarstaan.

shop.chienvert.com/nl/

Velofixer

Heb je je fiets sneller versleten dan gewoonlijk en wil je hem liever nog wat langer gebruiken dan terug de volle bus op te stappen? Dan kan je iemand van Velofixer naar je huis laten komen om hem op te lappen! Naast individuele service bieden ze bedrijven aan om de fietsen van hun werknemers op jaarlijkse basis, of wanneer het nodig is te komen herstellen. Zo willen ze meer mensen aanmoedigen om met de fiets naar het werk te gaan. Sinds 2011 zijn ze de eerste mobiele reparatiedienst en ondertussen al favoriet van vele fietskoeriers.

www.becycled.be/en/bike-shop/1000-bruxelles/velofixer-131/

0 Comment