Ain’t no party like a quarantine party

Je zou het bijna vergeten, maar het is terug weekend. In pre-coronatijden stond het weekend gelijk aan feest. Het zal waarschijnlijk nog een tijdje duren voor we terug kunnen uitgaan. Maar geen paniek. De clubs zijn dan misschien dicht, en social distancing is nog steeds cruciaal, maar dat wil niet zeggen dat je niet vanuit quarantaine kan feesten. De Moeial lijst de vier leukste online clubs voor je op.

  1. Club Quarantäne

De tweede editie van Club Quarantäne gaat vandaag van start: een 36-uur-durende virtuele rave. Ga naar de stream, wacht dertig seconden in de rij en laat je helemaal gaan op de virtuele 360-graden dansvloer. Even een pauze nodig? In de ‘toiletten’ kan je chatten met andere bezoekers. Het evenement is gratis, maar je kan de clubscene steunen door een kaartje te kopen (al vanaf 1,50 euro).

Waar?

clubquarantaene.stream

Kaartjes via: www.residentadvisor.net/events/1407334

Wanneer?

24, 25 & 26 april

  1. Club in The Cloud

Zie je liever echt mensen dansen op de dansvloer? Dan is Club in The Cloud misschien meer jouw dada. Club (Amsterdam) en Vice Nederland organiseren samen elke vrijdag een virtuele rave. Koop een virtueel drankje en steun de (Amsterdamse) clubscene. Heb je er echt zin in? Deel dan je eigen home-rave met de andere kijkers. Zo lijkt het toch een beetje echt.

Waar?

www.clubinthe.cloud

Wanneer?

Elke vrijdag van 14:00 tot 04:00

  1. C12 Bandcamp Social Distancing 1.1 – 1.10

Ook onze eigen stad laat ons niet in de steek. Nadat C12 de deuren moest sluiten, kondigde ze een eigen muzieklabel aan. Om de twee weken brengt de club een verzameling van verschillende nummers uit om de Belgische elektronische muziekscene te steunen. Draag zelf je steentje bij en download de albums in ruil voor een vrije bijdrage.

Waar? 

c12bxl.bandcamp.com/music

Wanneer? 

14/4 -13/8/2020 (tweewekelijks)

  1. United We Stream

Berlijn heeft een echte club culture. De sluiting van de horeca viel er dus als een bom in. Om de clubs een hart onder de riem te steken werd United We Stream opgericht: de grootste virtuele club met elke dag (!) livestreams van verschillende dj’s.

Waar?

unitedwestream.berlin

Wanneer?

Elke dag van 19:00 tot 0:00

0 Comment