Het Eerste Avondmaal

Resto

Proefproject in de Resto

Dit jaar kan je in het studentenrestaurant voor het eerst ook ’s avonds genieten van een warme maaltijd. Het proefproject van de avondopening loopt tot begin februari. Daarna beslist de VUB of de Resto deze openingsuren al dan niet mag behouden. Uit curiositeit zijn wij na de eerste week gaan vragen aan de verantwoordelijke van het project hoe het verloopt.

Door Joris Okitokandjo
Beeld Alan Jockmans

De eerste week was een succes in de Resto. Dagelijks werden er gemiddeld 235 maaltijden verkocht, na de VUB Kick-Off waren dat er zelfs een kleine driehonderd. Een van de moeilijkere dagen is vrijdag, met een mager aantal van zeventig maaltijden op een avond. Omdat kotstudenten dan allemaal terug naar huis gaan, hoeft dat eigenlijk niet te verbazen. Om een blijvende avondopening financieel mogelijk te maken, zou de Resto aan vierhonderd maaltijden per avond moeten geraken.

Een avondopening betekent natuurlijk ook meer werk, maar de Resto moet met bijna exact hetzelfde personeelsaantal de boel draaiende houden. “Er zijn wel extra jobstudenten, een extra kok en een avondverantwoordelijke. Dus het kost allemaal veel geld natuurlijk,” zegt Philippe Merckx, verantwoordelijke van de Resto.

Extra personeel zou wel van pas komen, maar niet per se voor de avondopening. “Elk jaar merken we een stijging in het aantal bezoekers. Dit jaar is er ook weer honderd man meer per dag,” zegt Merckx. Het is dus wel wat bijbenen, want niet al het personeel komt altijd opdagen. Een zieke of iemand op verlof komt wel vaker voor en vervanging zoeken is niet makkelijk.

De toename van het aantal bezoekers brengt ook een tekort aan zitplaatsen met zich mee. Er is al langer sprake van een uitbreiding, maar concrete plannen zijn er nog niet. Merckx stelt een tussenoplossing voor. “We willen tegen volgend academiejaar nieuwe tafels en stoelen. Dat is een eenvoudige manier om meer zitplaatsen te creëren.” Ook de afwasmachines zijn dringend aan vervanging toe. Een echte uitbreiding van de infrastructuur lijkt momenteel onhaalbaar. Er is bijvoorbeeld geen alternatieve plaats voor alle bezoekers tijdens de werken.

Wil je zelf eens genieten van een warm avondmaal op de campus? Of ben je al fan van de avondopening en wil je het project steunen? Ga dan zeker eens proeven! Vergeet ook je bankkaart niet, de Resto aanvaardt ‘s avonds alleen bancontact, maestro of elektronische maaltijdcheques. Wil je kans maken op een gratis maaltijd? Vul dan het beeldraadsel van november in en stuur ons de oplossing door via Facebook of redactie@demoeial.be.

0 Comment