Borokov Borokov drogeert Brussel Brost

“Eigenlijk wilde onze ex-manager een boyband van ons maken”

Als je de modderpoel doorstond die Brussel Brost inmiddels geworden was, had je er misschien iets van opgemerkt. Omstreeks halfacht werd het Stoemp! Café omgetoverd tot een trippende cult van zwetende dansende mensen die onderling – naar verluidt – geslachtsgemeenschap hadden. Mocht je nog niet bekend zijn met de instant hitjes ‘Dansende Mensen’, ‘Drankjes’ en ‘Heeft Iemand De Kinderen Gezien’, geven wij u graag een korte introductie tot de wereld van het Antwerpse elektronicafenomeen.

Bedankt voor de stevige show. Opvallend: plots viel er ‘Fuck Amerikanen’ te horen. Is Borokov Borokov politiek geëngageerd?

Arne Omloop: “Niet op die manier. Wij zijn net met Morning Hands in Amerika op tour geweest langs de West Coast. Knappe kerels. Wat Noah met die uithaal bedoelde, was waarschijnlijk: “Stock Amerikanen.” Een shout out naar de Stock Americain waar hij zijn veters koopt. Noah verzamelt veters.”

Het is in ieder geval een drukke zomer voor jullie geweest. Jullie hebben Down the Rabbit Hole, Best Kept Secret, Deep in the Woods en Gentse Feesten mogen afschuimen. Het succes van Borokov Borokov blijft groeien.

Boris Van den Eynden: “Ja, klopt. Dat is wat gek. Nu, wij verstuiven altijd een soort preparaat in het publiek dat even verslavend is als een hamburger.”

“Wij verstuiven altijd een soort preparaat in het publiek dat mensen aanzet tot droge geslachtsgemeenschap”

Omloop: “We werken samen met een apotheker uit Antwerpen. Die heeft iets ontwikkeld dat mensen een soort van euforisch gevoel geeft. Dat gevoel zet mensen aan tot droge geslachtsgemeenschap.”

Was die drugs vanavond ook aanwezig? Ik dacht dat heel wat studenten gewoon aangeschoten waren.

Van den Eynden: “We hadden heel veel last van vocht daarnet, waardoor die verstuiving razendsnel neerdaalde.”

Omloop: “Dat is bij sloopwerken ook vaak zo. Als er heel veel stof is, maken ze een nevelgordijn en komt het stof meteen naar beneden.”

Van den Eynden: “Maar niettemin hebben we vanavond goed gespeeld. Mensen vinden de muziek ook gewoon leuk, hè.”

BOYBAND ZKT. PENSIOEN

Jullie openden met ‘Had ik maar wat meer vakantie’. Hebben jullie daar na zo’n drukke zomer nood aan?

Van den Eynden: “We verlangen eerder naar pensioen.”

Noah Melis: “Dat zit er jammer genoeg nog niet meteen in. Tot die ene wereldhit. Dan kunnen wij allemaal op pensioen.”

Omloop: “We hebben er zeker nood aan omdat wij elkaar eigenlijk niet kunnen uitstaan. Onze relatie is puur professioneel.”

“Onze boyband was een uniek project: vier jongens die niet kunnen zingen”

Van den Eynden: “We hebben elkaar leren kennen via Bob Savenberg, een manager. Die heeft ons vier ooit samen gezet met de bedoeling om een boyband van ons te maken. Het was een uniek project: vier jongens die niet kunnen zingen. Ze hielden ons toen een rooskleurige toekomst voor. Vijf jaar werken en dan op vervroegd pensioen, zoals bij een goede frituur. Dat is uiteindelijk mislukt. Maar we bleven samen, uit gewoonte. Dat is niet gemakkelijk.”

Is jullie choreografie op het podium dan, net zoals bij een boyband, ingestudeerd?

Van den Eynden: “Ook al ziet het er allemaal spontaan uit, alles is ingestudeerd. We hebben een choreograaf, Zacharia Bennami.”

Omloop: “Als je naar elke show komt, zal je iedere keer krak dezelfde danspasjes zien met een paar variaties.”

Van den Eynden: “Meestal kleven op het podium allemaal van die kruisjes zodat we bij elk nummer weten op welke plaats we moeten staan. Dat was er vandaag niet, dus af en toe hebben we er wat naast gezeten. Gelukkig merkte het publiek dat niet op.”

STUDEREN ZONDER VRIENDEN

Vandaag speelden jullie op de feestelijke opening van het academiejaar. Hoe kunnen nieuwe studenten hun eerste jaar overleven?

Van den Eynden: “Voor je gaat slapen, lees je best de lessen van die dag in. Dat neem je op en dan speel je de opname af terwijl je aan het slapen bent.”

Omloop: “Dat en Rilatine. Vooral niet op café gaan en goed studeren. Dat is belangrijk. Het gaat tenslotte over jouw toekomst.”

© Jan Meeus

Hoe was jullie studententijd?

Melis: “Boris heeft niet gestudeerd. Ik heb wel een doctoraat in typografie.”

Heeft iemand muziek gestudeerd of iets wat ermee te maken had?

Omloop: “Nee, wij zijn allemaal autodidact. Waarom zou je naar school moeten gaan als je dat allemaal zelf kunt leren?”

Van den Eynden: “Had je niet net gezegd dat jongeren naar school moeten gaan en niet op café?”

Omloop: “Als ze geschiedenis willen leren wel.”

Melis: “Dat kan je toch ook zelf leren. Eigenlijk kan je alles zelf leren.”

“Brussel is een stad die groter is dan Antwerpen. Dat respecteren we.”

Omloop: “In tijden van post-truth kan je alles zelf leren. Het is altijd waar, het is altijd juist.”

Van den Eynden: “Behalve als je chirurg bent, dan is het gewoon fout op een bepaald moment.”

Omloop: “Klopt. Dokters moeten wel naar school gaan.”

Tot slot, jullie zijn zelf afkomstig uit Antwerpen: is Brussel voor jullie ook parking?

Omloop: “Een hele vuile parking zelfs, heb je al eens gezien hoeveel plassen er hier liggen? In Antwerpen is er tenminste een schone macadam.”

Melis: “Nee, Brussel is een stad, eentje die groter is dan Antwerpen. Dat respecteren we.”

Omloop: “We hebben nog zo’n anekdote van op tour in Amerika die weinig met je vraag te maken heeft. We zaten in een plezante diner in Bakersfield, een boerengat middenin de olievelden ergens in California. De serveerster vroeg waar we vandaan kwamen. Toen we vertelden dat we van België kwamen, zei ze dat ze graag eens ons land wil bezoeken. Toen zei Noah: ‘Niet doen, er is niets te zien.’ Maar België is de shit! We hebben daar serieus over gediscussieerd achteraf.”

Van den Eynden: “Noah heeft het debat wel gewonnen, want die heeft gestudeerd. Hij haalt het altijd technisch met argumenten.”

Misschien is het dan toch nuttig om te studeren?

Van den Eynden: “Ja. Ook al heb je op den duur geen vrienden meer.”

(De Moeial laat je voor jezelf uitmaken of je liever vrienden hebt of een diploma, n.v.d.r.)

0 Comment