Vandaag, 17 mei, werd het startschot van de nieuwe Studentenraad gegeven. Op de installatievergadering werden de nieuwe voorzitter en ondervoorzitter verkozen en werden de interne verantwoordelijken aangesteld.
Vijf coördinatoren
Voor het komend academiejaar werd er beslist vijf coördinatoren aan te stellen. Voor elke coördinatiefunctie was er slechts één kandidaat. Floriano Tori, student Fysica en Sterrenkunde en afgelopen jaar verantwoordelijke voor de Loungebar wordt de nieuwe coördinator Onderwijs, hij wil vooral aandacht besteden aan het debat rond de academische kalender en streven naar betere communicatie met de vertegenwoordigers binnen de opleidingsraden. Lisa Jongmans, student Social Sciences en nieuw bij de Studentenraad, zal de functie coördinator Brussel en PR op zich nemen. Als internationale student vindt ze vooral de communicatie naar de internationale studenten toe erg belangrijk, daarnaast zal ze in staan voor de Brusselse werking van de Studentenraad: “We zitten in een wereldstad, maar er zijn studenten die nog nooit in de stad zijn geweest en je wil mensen niet aandoen dat ze dat missen.” Florence Witzel, door nakende examens afwezig tijdens de vergadering, wordt de opvolger voor de functie coördinator Internationaal. Met ervaring binnen Erasmus Student Netwerk (ESN) en het International Student Platform (ISP) wil ze nu ook in de Studentenraad de internationale stem vertegenwoordigen.
Sofie Ferauge, afgevaardigde voor faculteit IR en ook nieuw bij de Studentenraad, wordt coördinator Infrastructuur en Studentenvoorzieningen. Bij haar kandidatuur benadrukte ze het belang van betere communicatie naar de studentenpopulatie door een meer directe en persoonlijke aanpak, bijvoorbeeld door middel van facultaire informatiesessies. Als laatste werd een nieuwe coördinatiefunctie het leven in geroepen: coördinator Financiën, die wordt ingevuld door Jeroen Kessels. Vermeersch motiveert de beslissing deze functie in te voeren: “Zowel op vlak van financiën als onderwijs missen we een overzicht. Pas als we deze zaken in kaart brengen kunnen we zien wat wij als Studentenraad kunnen veranderen en waar de noden van onze studenten zijn.” De bedoeling is dus om een beter overzicht te krijgen van de beschikbare middelen en weloverwogen beslissingen over budgetten te maken. “Ik wil het zo goed doen, dat deze functie volgend jaar in principe overbodig zou moeten zijn”, aldus Kessels.
Vermeersch geeft mee dat ze haar jaar als voorzitter geslaagd zou vinden als iedereen de waarden kan verdedigen die hij of zij als student belangrijk vindt en ze als groep verbeteringen kunnen aanbrengen aan het beleid, waarbij er wordt bijgedragen door elk individu op zijn of haar manier.
Lees ook: Interview met afscheidnemende voorzitters van VUB Studentenraad
Wie zal u vertegenwoordigen in de Studentenraad?
0 Comment