VUB-Bibliotheek ten laatste dinsdag weer volledig open na ongeval

Rechtervleugel ontoegankelijk na val Brusselse jongere

Ten gevolge van het ongeval afgelopen donderdag, waarbij een jonge Brusselaar door een glazen dakkoepel naar beneden viel, zal een deel van universiteitsbibliotheek nog tot uiterlijk dinsdag gesloten blijven.

Vorige week donderdag klommen twee jongeren omstreeks middernacht op het dak van gebouw B. Eén van de twee, een 22-jarige Brusselaar, viel door de glazen dakkoepel van de vijfde verdieping naar beneden en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Zijn vriend kon zichzelf in veiligheid brengen en waarschuwde de veiligheidsdiensten.

“Er is heel wat glasschade in de bibliotheek, waardoor de rechtervleugel verzegeld blijft”, zegt Sicco Wittermans, persverantwoordelijke van de VUB. Volgens een eerste berichtgeving zou de bibliotheek vandaag weer volledig open zijn voor publiek, maar dit werd later bijgesteld naar ten vroegste vrijdag. “De gebroken koepel veroorzaakte naast schade aan de infrastructuur ook veel glassplinters en stof. Dat wordt eerst weggehaald”, zegt Wittermans. Hoofd van de Centrale Bibliotheek Frans Van Roy wilt zeker zijn dat niemand zich kan verwonden aan de scherven die overal verspreid zijn, waardoor de opkuis dus nog tot dinsdag kan duren.

Ten laatste op dinsdag zal de bibliotheek dus terug volledig toegankelijk zijn. In de tussentijd kunnen studenten wel nog terecht in de linkervleugel om te studeren en ook alle boeken in deze overige delen zijn beschikbaar voor uitleen.

Intussen is officieel vastgesteld dat het om een ongeval ging die nacht en er geen kwade wil bij betrokken was. Over de huidige toestand van het slachtoffer, overigens geen student aan de VUB, is niets bekend bij het parket. De VUB herinnert iedereen aan de veiligheidsvoorschriften en vraagt deze te respecteren.

0 Comment