de Moeial agenda

In Brussel valt elke dag wel iets te beleven, zowel op als ver buiten de campus. Geen excuus dus om de hele dag thuis te blijven. De Moeial lijstte de belangrijkste evenementen van de komende maand op.

Work in Progress 2017 @KVS

Tijdens de tweede Brusselse editie van WIP krijgen artiesten de mogelijkheid hun onafgewerkt kunstproject in een half uur voor te stellen aan het publiek. Hierna geven professionals hun kritieken mee en volgt er een miniconferentie over artistieke initiatieven in de stad Brussel. Het programma is te raadplegen op de website van de KVS.

Datum: Woensdag 8 november, 10u tot 21u
Prijs: Gratis

Dinner, Docu & Debat: Stranger in Paradise @GC Elzenhof

Eerst is er tijd voor een maaltijd uit de wereldkeuken, daarna start de film Stranger in Paradise. Dit filmessay is een werk van Guido Hendrikx en won de Special Jury Award voor beste Nederlandse documentaire op het International Documentary Filmfestival Amsterdam. De film kaart de ambigue houding van Europa tegenover migranten aan. Achteraf volgt een nabespreking van een medewerker van Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Datum: Donderdag 9 november, 18u tot 23u
Prijs: €5 Docu & debat / €8 Dinner, docu en debat

BOZAR NIGHT @Bozar

In samenwerking met Europalia organiseert Bozar de BOZAR NIGHT. Deze nacht kunnen tentoonstellingen bezocht worden, maar je kan er ook genieten van de electrobeats van Paula Temple, Ellen Allien, DC Salas, Dea Barandana, Otto Sidharta en Wolf Müller.

Datum: Vrijdag 10 november, 20u tot 03u
Prijs: €10 voorverkoop / €15 aan de kassa

Vleermuizenstudiedag @Mundo-b

Op deze meertalige studiedag over vleermuizen, georganiseerd door het Natuurpunt en Natagora, kan je terecht met al je vragen over vleermuizen. Lezingen en workshops worden afgewisseld. Tijdens de feestdagen zal je zeker met interessante weetjes je familieleden kunnen imponeren.

Datum: Zaterdag 18 november, 9u30 tot 17u
Prijs: €5 zonder lunch / €6 met lunch

La Nocturne de Zinnechoeur @Coudenberg

Deze avond kun je in het donker door de kelders van het Paleis op de Coudenberg wandelen. Tegelijk zal je kunnen genieten van een eclectisch muziekprogramma, gaande van jazz, rock tot wereldmuziek, voorzien door het koor Zinnechoeur.

Datum: Donderdag 23 november, 18u30 / 19u30 / 20u30 / 21u30
Prijs: €3 / €1,5 <25

Winterpret en Kerstmarkt 2017 @verschillende locaties in Stad Brussel

In deze koude wintermaanden in aanloop naar de feestdagen kan een glühwein ons weer lekker opwarmen. Ook dit jaar zal de Kerstmarkt bestaan uit meer dan 200 chalets en zal er heel wat winterpret te beleven zijn in Brussel. Het reuzenrad, de draaimolen, schaatsbaan en het lichtspektakel op de Grote markt zorgen voor een extra dosis sfeer en gezelligheid.

Datum: Vrijdag 24 november tot zondag 31 december
Prijs: Gratis

Duurzame Dinsdag #4 @U-Residence VUB

In 2016 stootte de Vrije Universiteit Brussel maar liefst 31.000 ton methaan uit. Personenmobiliteit zorgde voor de helft van deze uitstoot. Alarmerende cijfers als je weet dat er 1,3 miljoen bomen nodig zijn om deze jaarlijkse uitstoot te kunnen compenseren. Op het debat van Green Team VUB zal er op zoek gegaan worden naar mogelijke maatregelen die hiertegen getroffen kunnen worden.

Datum: Dinsdag 28 november, 13u30 tot 17u
Prijs: Gratis

European Championship Slam Poetry 2017 @CC Jacques Franck

21 slammers uit 19 verschillende Europese landen nemen het tegen elkaar op in het EK Slam Poetry. Elk krijgen ze 3 minuten de tijd om het publiek te overtuigen. Dat publiek bepaalt dan wie doorgaat naar de volgende ronde door om ter luidst te schreeuwen. Ook wordt er nog een afterparty beloofd op een tot nog toe geheime locatie.

Datum: Zaterdag 2 december, 14u tot 23u
Prijs: €5

17de Vinyl Platenbeurs Brussel @Gallerie Ravenstein

Steeds meer artiesten bieden hun album weer aan op LP, het is dus zeker te zeggen dat de platen een echte comeback gemaakt hebben. Deze vinyl platenbeurs werd vroeger één maal per jaar georganiseerd in de Ravensteingalerij, maar vindt nu wegens succes tweemaal per jaar plaats. Er wordt beloofd dat iedereen er zijn ding kan terugvinden. Zelfs distributeurs uit Japan komen er hun platen slijten.

Datum: Zondag 3 december, 10u tot 18u
Prijs: Gratis

The Future is Feminist  @Beursschouwburg

In dit programma van de Beursschouwburg wordt geprobeerd handvaten aan te reiken om je weg te vinden in de wirwar van interpretaties en opinies binnen het feminisme. Het zal onder andere gaan over de objectivering van het lichaam, de representatie in de media en genot. Op 16 december zal ‘THE BIG CONVERSATION’ plaatsvinden waar je zelf in groep kunt debatteren over het onderwerp met een expert.

Datum: Tot vrijdag 22 december
Prijs: Verschilt per evenement

0 Comment