Veel brossers voor Brussel Brost

Brussel Brost mocht afgelopen donderdag maar liefst 10.000 studenten verwelkomen op de Akenkaai. De maximumcapaciteit van de site werd bereikt en ook vergeleken met vorig jaar was deze editie een waar succes. Toen kwamen er ‘slechts’ 7.500 bezoekers op het festival af, omwille van het slechte weer en stakingen bij de MIVB.

De nieuwe ingang van het festival maakte het mogelijk om de site dit jaar anders in te delen. Voor de eerste keer kon je binnen via de Ruimingskaai en betrad je het festivalterrein in het midden van de kaai. De podia moesten niet meer rug aan rug liggen, waardoor er op verschillende plaatsen muziek kon worden gespeeld zonder geluidsoverlast van de andere optredens. Ook kregen artiesten door de nieuwe indeling een makkelijkere toegang tot het hoofdpodium.
Zwangere Guy trok overduidelijk de meeste bezoekers. Tijdens zijn soundcheck stroomde het al vol voor mainstage STOEMP en trachtte iedereen een plaatsje vooraan te bemachtigen. Zijn performance zelf bestond vooral uit veel stoerdoenerij en opgestoken middelvingers, maar het publiek genoot er met volle teugen van. Er ontstond zelfs een moshpit tussen de fanatieke fans. Hoewel Ronnie Flex en Lil’ Kleine geen deel uitmaakten van zijn optreden, was er aan drank en drugs geen gebrek.

Het festival werd afgesloten door Mensch erger je niet op de Hankar en door LeFtO op de mainstage. Bij de één kon je terecht voor lekkere 80’s platen, de ander voorzag een mix van hiphop en jazz. Wie om 23 uur nog niet uitgefeest was, kon terecht bij één van de afterparty’s van Bonnefooi, Affligem Café of de FUSE.

Hoewel Brussel Brost met 10.000 bezoekers kan spreken van een succeseditie is de toekomst van het festival onzeker.  Door de komst van het nieuwe museum in maart 2018, in samenwerking met het Parijse Centre Pompidou, in de oude Citroëngarage en door andere projecten op de site, is het nog niet duidelijk of Br(ik volgend jaar Brussel Brost nog steeds kan laten doorgaan op de Akenkaai.

0 Comment