Verdachte man lokt meisjes in zijn voertuig nabij begraafplaats van Elsene

Studenten roepen via de facebookpagina ‘ULB confessions’ op om voorzichtig te zijn wanneer je alleen wandelt in de buurt van de begraafplaats van Elsene. Een man zou jonge vrouwen in zijn wagen proberen lokken nadat hij hen in het Engels de weg vraagt naar het Flageyplein. De man is ook al in de buurt van de VUB gesignaleerd.

Vorige week trok een anonieme student via de facebookpagina ‘ULB confessions’ aan de alarmbel: in een bericht waarschuwt hij of zij voor een verdachte man nabij de begraafplaats van Elsene. Op deze pagina kan men anoniem boodschappen inzenden die meestal een komische insteek bevatten omtrent het studentenleven aan de Université Llibre de Bruxelles (ULB). In deze post werden meisjes opgeroepen voorzichtig te zijn wanneer ze ‘s nachts alleen voorbij de begraafplaats van Elsene wandelen, beter gekend onder de Franse naam Cimetière d’Ixelles. In hetzelfde bericht wordt de strategie van een man beschreven die meisjes in zijn wagen zou proberen lokken nabij de begraafplaats. Hij zou studentes aanspreken op onder andere de Kroonlaan en telkens in het Engels de kortste weg vragen naar het Flageyplein. Vervolgens vraagt hij de meisjes in te stappen in zijn voertuig om hen te bedanken.

De facebook post gepubliceerd op de ULB confessions pagina
© ULB Confessions

© ULB Confessions

Op zoek naar nummerplaat

De post kreeg vervolgens erg veel bekijks. Volgens reacties op het facebookbericht van andere slachtoffers, probeerde hij zo verschillende jonge vrouwen in zijn wagen te lokken, tot nu toe zonder succes. Heel wat meisjes plaatsten een reactie op de post waarin ze zeggen zelf in een gelijkaardige situatie te hebben verkeerd afgelopen maanden. Ook in de buurt van de VUB werden een aantal meisjes ’s nachts aangesproken door een man die hen in het Engels vroeg wat de kortste route was naar het Flageyplein. In de reacties roepen studentes op om de nummerplaat te onthouden van de wagen, als ze door de man worden aangesproken.

Politie springt dan toch op de kar

Een ULB-studente die anoniem wenst te blijven, wist de Moeial te vertellen dat ze reeds voor de post van ‘ULB confessions’ aangifte had gedaan bij de politie nadat ze zelf door de man was aangesproken en van verschillende vriendinnen soortgelijke verhalen had gehoord. Toen de politie haar vroeg naar de nummerplaat van het voertuig, moest ze hen het antwoord schuldig blijven. Wanneer ze nadien een beschrijving wou doen van de verdachte en zijn wagen werd ze vriendelijk de deur gewezen met de boodschap dat de politie niets kon doen zonder dat ze de nummerplaat van de wagen hadden.

Inmiddels lijkt de politie het verhaal wel serieus te nemen. Na de grote belangstelling die het bericht vergaarde, is de politie een onderzoek gestart. “We proberen te achterhalen wat er aan de hand is. We zoeken naar getuigen die ons kunnen vertellen wat ze precies gezien hebben en hoe de man in zijn werk ging”, zegt Ine Van Wymersch van het Brussels parket. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen met de speurders. Momenteel beschikt het parket nog niet over getuigenissen.

Personen die de man zijn tegengekomen en willen getuigen, kunnen contact op te nemen met de politie van Elsene op het volgende nummer: 02/279.84.17

0 Comment