MoeialAgenda

In Brussel valt elke dag wel iets te beleven, zowel op als ver buiten de campus. Geen excuus dus om de hele dag thuis te blijven. De Moeial lijstte de belangrijkste evenementen van de komende maand op.

Repair Café des Marolles @Recyclart

Op Repair Café is iedereen welkom om iets mee te nemen dat stuk is en om het te laten herstellen in de Ursulinenstraat. Vrijwilligers herstellen je fiets, kledij, elektronica, speelgoed,… met kennis van zaken. Dit helemaal gratis en in een ongedwongen sfeer.

Datum: dinsdag 4 april, 17u tot 21 u
Adres: Ursulinenstraat 23, 1000 Brussel
Prijs: gratis

Ce soir on dance @MIMA

De Brussels Boxing Academy presenteert een feestje in de Millennium Iconoclast Museum of Art, oftewel MIMA. De DJ’s worden nog bekendgemaakt.

Datum: vrijdag 14 april van 21u tot 3u
Adres: Henegouwenkaai 39, 1080 Sint-Jans-Molenbeek
Prijs: gratis

HIGH ‘N’ IRIE SOUND SYSTEM
© Irie Lion

Fosdub Festival @ULB campus la plaine

Fosdub Festival is een openluchtevenement op het deel van campus Etterbeek dat toebehoort aan de ULB. Op twee podia zullen DJ’s en artiesten zorgen voor wat reggae, dubstep, jungle, hiphop en electro swing. Er zal ook een ruim aanbod aan goedkope drank zijn, een foodtruck en bovenal een losse atmosfeer.

Datum: vrijdag 21 april van 16u tot 2u
Adres: ULB campus La Plaine (pleinlaan)
Prijs: vvk €3 / vanaf 20u €5

Terminal Techno @Recyclart

De derde editie van Terminal Techno vindt plaats in de Recyclart. Voor liefhebbers van techno is dit een niet te missen feestje en laten we eerlijk zijn, feestjes in de Recyclart zijn altijd de moeite.

Datum: vrijdag 21 april van 23u tot 5u
Adres: Ursulinenstraat 25, 1000 Brussel
Prijs: €12 / €8 als je kledij voor vluchtelingen meebrengt voor HuisvandeMens voor middernacht

Groovalicious @La Tricoterie

Groovalicious is een concept dat draait rond ‘urban roots & global grooves’, met muziekstijlen van afrobeat, Latin en Balkan tot Braziliaanse sounds, hiphop, dancehall en jungle. Ongeveer elke maand vindt er een Groovalicious-evenement plaats in Brussel. Deze keer gaat het dansbaar feestje door in La Tricoterie in Sint-Gillis.

Datum: zaterdag 22 april van 19u tot 5u
Adres: Théodore Verhaegenstraat 158, 1060 Sint-Gillis
Prijs: €5 voor middernacht / €8 na middernacht

Vintage per kilo @Arsenaal

Alles wat je koopt, betaal je hier niet per stuk, maar per kilo. Drie tot vier kledingstukken zouden gemiddeld zo’n €18 kosten. Ze accepteren zowel cash als bancontact.

Datum: zondag 23 april van 13u tot 19u
Adres: Waversesteenweg 950, 1040 Etterbeek
Prijs: gratis (maar €1 voor verplichte vestiaire)

Rockrace

Finale Rockrace @Ancienne Belgique

Na twee halve finales in het RITCS Café en ViaVia Café in het centrum, stoten er vier bands uit studerend Brussel door naar de finale in de Ancienne Belgique. Na deze avond mag een van hen zich tot winnaar van de Rockrace 2017 kronen.

Datum: Woensdag 26 april van 20u tot 22u30
Adres: Anspachlaan 110, 1000 Brussel
Prijs: €6

Bozar night @Bozar

Ga dansend de nacht in op Bozar Night op opzwepende elektronische muziek terwijl je enkele grote tentoonstellingen van Bozar bezoekt. Meer informatie over de DJ’s en tentoonstellingen wordt nog aangekondigd.

Datum: zondag 30 april van 20u tot 3u
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs: €10 vvk/ €15 adk

LISTEN – A Brussels Future Music Festival

LISTEN is een festival dat focust op elektronische muziek in de breedste betekenis van het woord. Op donderdag zijn er allerlei gratis concerten op kleinere locaties zoals de Bonnefooi, Les Halles, Belga, Maison du Peuple en Café Kafka en een optreden van Francesco Tristano in Flagey. Op vrijdag komt onder andere Lefto draaien in Square-Brussels Meeting Centre. Zaterdag is er een platenverkoop en kun je meedoen aan workshops en masterclasses en voor de afsluiter van het festival moet je ‘s avonds in het Square-Brussels Meeting Centre zijn.

Datum: 30 maart-1 april
Adres: diverse locaties
Prijs: vaak gratis, anders tot 20 euro

Semaine Dar’t @Globe Aroma
De hele week organiseert jeugdhuis Dar in samenwerking met Globe Aroma in hartje Brussel een tentoonstelling. Aanvullend zullen er concerten, lezingen, filmvertoningen, workshops en een poëzieavond worden gehouden. De insteek is Brussel en de verschillende ervaringen die de stad opwekt bij kunstenaars die er geboren zijn en kunstenaars die van Brussel hun tweede thuis hebben gemaakt.

Datum: 2-7 april
Adres: Moutstraat 26, 1000 Brussel
Prijs: gratis

Balkan Trafik

Balkan Trafik! Festival @Bozar

Donderdag 20 april van 20u tot 21u30: Goran Bregovic’s Wedding and Funeral Orchestra & Brussels Philharmonic Orchestra
De Bosnische muzikant Goran Bregovic maakt op 20 april zijn opwachting in Bozar voor het Balkan Trafik! Festival. Iedereen kent wel zijn bekendste nummer ‘Gas Gas’ en zijn versie van ‘Bella Ciao’. Zijn opzwepende Balkanmuziek zal ongetwijfeld zorgen voor een vrolijke sfeer. Vrijdag en zaterdag brengen verschillende artiesten uit Zuidoost-Europa Balkan muziek in Bozar. Vrijdag wordt modern, innovatief en provocatief, terwijl het zaterdag meer draait om de ‘roots’, met behoud van de essentie van Balkanmuziek.

Datum: 20-23 april
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs: €22 – €34 – €48 – €60

XL Festival @Bronks

‘XL’ staat bij Bronks voor evenementen die bedoeld zijn voor adolescenten en dus niet voor kinderen. Vrijdag start het festival met het gratis free podium ‘Carte Blanche’, georganiseerd door de BRONKS-ambassadeurs. Die avond sluiten ze af met de XL-party. De rest van het weekend zijn er nog verschillende theatervoorstellingen, installaties, kortfilmvertoningen en een XL-brunch, allemaal georganiseerd door jongeren uit Brussel.

Datum: 21-23 april
Adres: Varkensmarkt 15-17, 1000 Brussel
Prijs: meestal gratis, anders tot €7

0 Comment