Rockrace halve finale #2

In de tweede halve finale van de Rockrace nemen de laatste vier bands het tegen elkaar op in de strijd om een finaleticket. Dit zal hen al dan niet toegang geven tot het podium van de Ancienne Belgique op 26 april.

Het tweede deel van de Rockrace vindt plaats in een zaaltje boven de ViaVia. Het eerste optreden wordt zo’n drie kwartier uitgesteld. Blijkbaar stond iemand van de band in de file. Ondanks dat de rockrace dus later begint, is er bij de start van het optreden van Dirty Diamonds nog steeds niet veel volk binnengesijpeld. Jammer, want dat deed af aan de sfeer.

Dirty Diamonds, twee jonge hiphoppers, hadden het publiek niet mee
© Ward Joppen

De funky vibes vallen wel te smaken, maar het valt tegen dat de jonge hiphoppers meer in strijd zijn met elkaar dan dat ze bezig waren met het publiek. Wanneer er aan de weinige aanwezigen gevraagd wordt om zich meer naar voor te begeven, krijg ik hoop op wat meer ambiance, maar helaas blijft ook hierna de gepaste stemming uit.

Slomote bracht een melancholische sfeer

© Ward Joppen

De tweede groep op het programma: Slomote. Het eerste liedje is onmiddellijk een schot in de roos. De broze stem van de zangeres past perfect bij de melancholische sfeer die de groep uitstraalt. Het meisje achter het keyboard ondersteunt de zangeres af en toe met haar stem. De twee stemmen samen zijn zo krachtig dat ze de zaal, ondertussen al wat beter gevuld, helemaal stil krijgen. Melancholisch is niet de enige manier waarop hun muziek te omschrijven valt. Ze raken verschillende genres aan en de percussie maakt het ook wat pittiger. Deze band intrigeert zonder twijfel.

Bij Neufchâtel, een Brusselse band, liep de zaal vol
© Ward Joppen

Bij Neufchâtel, de eerste Brusselse band van de avond, is het meteen duidelijk dat ze heel wat volk kunnen lokken (of gewoon heel wat vrienden hebben uitgenodigd). Wat meteen opvalt is dat de gitaren en drum de zang volledig overstemmen. Voor de rest is de muziek in orde, met afwisseling tussen rustigere en wat hardere stukken met meer gitaar en drum. Bovendien spelen ze met veel passie.

Between Meadows bracht echte rock met ruige gitaren
© Ward Joppen

De laatste groep die de ViaVia verwelkomt is Between Meadows, een echte rockband met veel ruige gitaren. Het is het meest stevige dat er al aan bod is gekomen vanavond, maar zo nu en dan wordt hun muziek dramatischer. Toch komt het niet overtuigend over en ze kunnen het publiek niet helemaal mee krijgen. Op een bepaald moment spelen ze een cover van ‘Ik voel me sexy als ik dans’. Grappig bedoeld, maar niet zo geslaagd.

Uit de acht groepen van de eerste en de tweede halve finale zullen uiteindelijk vier finalisten gekozen worden. Op 26 april nemen zij het tegen elkaar op in de Ancienne Belgique. Degene die daar het best en meest overtuigend presteert, mag zichzelf de winnaar van Rockrace 2017 noemen.
Iedereen is welkom om de optredens te komen bijwonen vanaf 20u. De inkom zal zes euro bedragen.

Vind het volledige fotoalbum op onze Facebookpagina.

0 Comment