Studentenraad wil meer studenten naar het stadscentrum met nieuw evenement VUBrusselt

Afgelopen dinsdag 21 februari organiseerde de studentenraad ‘VUBrusselt’, een evenement dat als doel had de VUB-studenten meer voeling te geven met het stadscentrum van Brussel. Ook Brussels minister van mobiliteit en openbare werken Pascal Smet was van de partij.

Het evenement ging om 17 uur van start met een door Br(ik georganiseerde citygame om studenten de stad te laten verkennen. De rest van het gebeuren vond plaats in de Beursschouwburg. Omdat de hele avond in het teken stond van de betrekking tussen de VUB campussen en het centrum werd ook Brussels minister Pascal Smet uitgenodigd. De studentenraad overhandigde hem een document met hun standpunten omtrent nachtverkeer. Voor vele studenten lijkt het gebrek hieraan een rem te zijn om naar het centrum te komen.
(Lees verder onder de foto)

Sabine Miedema sprak in naam van de studentenraad over het tekort aan nachtvervoer in Brussel
© Studentenraad VUB

Studenten in het centrum

Na de toespraken van Jarne Verelst, voorzitter van de studentenraad, Sabine Miedema, minister Smet en uiteraard ook rector Caroline Pauwels ging de avond van start met concerten die plaatsvonden bovenin de Beursschouwburg. Aanvankelijk waren er relatief weinig studenten aanwezig en de feestzaal raakte maar moeizaam gevuld. In de loop van de avond kwamen er meer studenten opdagen. De meesten maakten gebruik van de gratis partybussen die pendelden tussen de campussen en de schouwburg. Al snel bereikte de zaal haar maximuumcapaciteit van 300 personen.

Hierdoor ontstonden lange wachtrijen. De concerten waren enkel toegankelijk voor VUB studenten en om tot boven te raken moest je een lange trap beklimmen. De studentenraad en bewakers van een privé firma stonden in voor de veiligheid. Jammer genoeg waren ze niet allemaal nederlandstalig, wat voor een VUB evenement wel had gemogen. De prijzen in de beursschouwburg waren weinig studentikoos. De dranken waren erg duur en zelfs voor de wc’s moest je betalen. Toch lieten studenten dit niet aan hun hart komen en zat de sfeer er goed in.

Optredens

De band Ugly Ducklings openden de avond, gevolgd door rapster Gloria Boateng en DJ Brunette Me Tette. Gloria Boateng kreeg de inmiddels goed gevulde zaal aan het dansen. Ondanks het slechte weer vonden velen de weg naar het paoramische dakterras. Ook rector Caroline Pauwels mengde zich in de loop van de avond tussen de studenten. Tegen elf uur  was het de beurt aan DJ Skyve om de set over te nemen, met als special guest Eva De Roo van Studio Brussel. Terwijl Eva het publiek entertainde, speelde Skyve de zaal  plat. Als afsluiter was er DJ Märrek Obama, die de studenten feestende hield tot drie uur. De laatste shuttle bracht om half vier de overgebleven studenten veilig thuis.
De studentenraad deelde mee zelf erg tevreden te zijn over het evenement en kreeg veel positieve feedback.

© Alan Jockmans, de Moeial
0 Comment