Bommelding VUB een gevolg van Gaia video

Deze namiddag rond 15 uur kreeg de VUB een telefoon met een bommelding. De melding werd serieus genomen en alle gebouwen van zowel de campus in Etterbeek als in Jette werden geëvacueerd. Volgens Johan Berckmans van politiezone Brussel-West zou de bommelding een gevolg zijn van het filmpje dat dierenrechtenorganisatie Gaia onlangs publiceerde. De bommelder vermeldde dit expliciet wanneer hij naar de campus in Jette belde. In het filmpje klaagt Gaia de dieronvriendelijke werkwijze in het Animalarium van Jette aan.

De video vindt u hier: http://demoeial.be/artikels/11035/GAIA-video-brengt-mishandeling-van-proefdieren-VUB-aan-het-licht.dhtml

Sico Wittermans, woordvoerder van de VUB, vertelt dat de VUB zelf het telefoontje met de dreiging voor een bommelding kreeg, ongeveer een uur later kreeg ook Jette zo’n telefoon.

Studenten werden verzocht naar een verzamelpunt op de campus te gaan. Ook in de Pleinlaan 9 konden studenten en personeel terecht. Het Studie Administratie Centrum (SAC) zorgde voor thee en koffie. Voor de laatste updates wordt iedereen doorverwezen naar de site van de VUB en VUB Today.

Rector Caroline Pauwels stond de studenten die opvang zochten in Pleinlaan 9 te woord. Ze deelt mee dat de gebouwen complex per complex zullen worden vrij gegeven. Momenteel zijn de gebouwen B, C, D, E, F, G, Q en het rectoraat M door de politie vrijgegeven. Alle lessen zijn opgeschort voor de rest van de dag.
0 Comment