Toch herdenkingsmoment voor slachtoffer St. V

Op donderdag 17 november zal er een herdenkingsmoment plaatsvinden voor Anthony Heureux, de student die vijf jaar geleden omkwam bij een tragisch ongeluk met een vrachtwagen. Dat maakte de vader van het slachtoffer zelf bekend aan de organisatoren van St V. 

Het was nog even onzeker of het trieste jubileum doorging, maar uiteindelijk liet de vader van Anthony zelf weten dat er een herdenkingsmoment zal plaatsvinden voor zijn zoon. Iedereen die het slachtoffer wenst te eren is welkom op donderdag 17 november om 13 uur in de Brusselse Lombardstraat, ter hoogte van café de Platte Steen, de plek waar Anthony vijf jaar geleden omkwam.

Anthony Heureux was een 19 jarige Antwerpse rechtenstudent aan de KU Leuven die op 17 november 2011 stierf toen hij samen met Brusselse vrienden deelnam aan St V. Hij raakte levensgevaarlijk gewond bij een val onder het wiel van een vrachtwagen. Er werd nog getracht hem te reanimeren maar hij stierf kort na het ongeval. Vele studenten waren getuige van deze tragische gebeurtenis en ook de chauffeur van de vrachtwagen verkeerde in shock.

Het ongeluk vormde de aanleiding voor een hoop nieuwe veiligheidsmaatregelen stoet. Meer over dit onderwerp en welke gevolgen de dood van Anthony gehad heeft vindt u in het volgende nummer van de Moeial.

0 Comment