Het beste nieuws ooit

De Moeialvoyeur van dienst flaneert door de wandelgangen van de VUB en verzamelt voor u het beste nieuws ooit. Alles wat u moet weten over de wedgies van Paul De Knop, in de Cara vliegende VUB-hipsters die hun katten inkleien en een hoofdredacteur met een opmerkelijke fetish die wordt ontmanteld. Onze Panamapapers, zo u wil. Beter wordt het niet. 

De Knop don’t care

Nu VS-president Barack Obama het einde van zijn tweede termijn ziet naderen, heeft hij meer en meer maling aan de reactie van politieke tegenstanders. In komische kringen wordt dit fenomeen persiflerend ‘Obama don’t care’ genoemd, een knipoog naar Obama’s gezondheidszorgprogramma Obamacare. Jonathan Kaalslag, China-, VS- en wereldkenner en zelfverklaard uomo universale aan de VUB, bespeurt die tendens nu ook bij VUB-rector Paul De Knop. Kaalslag: “Het zal Obama aan zijn reet roesten wat anti-Obamagezind Amerika van hem denkt. Ga maar na: de afgelopen maanden tekende hij een executive order om het wapengebruik in te perken, haalde hij de banden met Cuba aan en bezocht bovendien een moskee. Michelle Obama ging zelfs aan het rappen”, aldus de met een zwevende aureool gecamoufleerde Kaalslag. Volgens hem zijn de laatste strapatsen van De Knop best vergelijkbaar. “Dat sporten van hem was enkel voor de bühne. Het is geen geheim meer dat De Knop de afgelopen maanden zeker twintig kilo is aangekomen.” Nu zijn mandaat afloopt, kan hij zich eindelijk ontdoen van het juk van zijn faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie. Volgens allesweter Kaalslag behandelde die faculteit hem in zijn tijd als student en assistent al te vaak als kneusje. “De ontelbare wedgies die De Knop indertijd heeft ondergaan in de kleedkamers van de VUB hebben hem op wraak doen zinnen”, weet Kaalslag. “Revenge is a dish best served cold is een bekend adagium in de geopolitiek, en dat geldt ook in academische relaties. De Knop heeft met voorbedachten rade gewacht op het einde van zijn termijn om van elke VUB-vergadering een bacchanaal festijn te maken. Hij verzet nu alcohol tegen de klippen van de hel op. ”Zijn eerste daad van op wraak belust vandalisme ligt zelfs al achter ons, maar wordt volgens Kaalslag doodgezwegen door het instellingsbestuur. “Na de laatste vergadering van het bestuurscollege is De Knop met graffitispuitbus en VUB-loper in de aanslag naar de sportfaciliteiten van U-Residence gewaggeld. Hij heeft er dertig keer de woorden “Alle LO’ers zijn homo’s!” achtergelaten. Niet vreemd dat zulke baldadigheid in de doofpot belandt, toch?”

VUB-hipsters zijn hun subcultuur beu

Wie de afgelopen weken op de bouwvalcampus rondliep zal het ongetwijfeld gemerkt hebben: het aantal hipsters aan de VUB is gereduceerd tot quasi nul. Volgens ingewijden is er in de harde kern van de populaire subcultuur, die overigens absoluut niet mainstream is, een zekere gelatenheid opgetreden. Een gigantisch overaanbod aan events zou de oorzaak zijn. Steranijs Janssens, VUB-hipster van het eerste uur, denkt de hoofdverantwoordelijke te kennen: de Dienst Cultuur van de VUB en hun BANG!-festival. Janssens: “Het lijkt wel alsof ze erop uit zijn om ons te oververzadigen”, aldus een zichtbaar uitgeputte Janssens. “Sinds het KultuurKaffee gesloopt is, is het hek van de dam. Minstens een keer per week organiseren die mannen iets op een locatie waar zelfs ik nog nooit van gehoord heb. Toen ik vorige week lustig klei in elkaar fletste op de ‘Free Sculpting’ met Jan De Cock, met op de achtergrond een kwartet aan kwasten die experimentele jazz speelden, knakte er iets in me. Ik ben naar huis gegaan, heb mijn kat vastgebonden, met kilo’s klei ingesmeerd en een nachtje laten drogen. ’s Anderendaags was dat beest natuurlijk keidood. Toen ik een foto van mijn kunstwerk op Instagram plaatste, voelde dat als een bevrijding.” Janssens bespeurt diezelfde trend ook bij inmiddels ex-VUB-hipsters in haar vriendenkring. “Het breekpunt is bij iedereen anders. Mijn lief begon zijn baard af te rukken toen de Dienst Cultuur Stijn Meuris en Joost Vandecasteele als ‘Punks with brains’ omschreven, en mijn beste vriendin vloog als protest drie dagen in de Cara toen bleek dat het slotevenement van BANG! een concert van The Van Jets bleek. Akoestisch! Tien euro inkom! Bovendien schijnt de roadie van de band nog eens de curator van dat hele BANG! te zijn en ook nog eens de vader van het diensthoofd. Dat was voor elke hipster wel de druppel.” De vraag of hipsters nog een toekomst hebben aan de VUB wuifde Janssens ten slotte weg. “Ik ga groene botten kopen, want de water-in-de-kelder-look hangt mij hier duchtig mijn voeten uit”, zo liet ze onze reporter perplex achter.

Hoofdredacteur de Moeial relativeert: “Ik verzin enkel trivia!”

De hoofdredacteur van de Moeial bevond zich de afgelopen dagen in een storm. Een anonieme bron binnen de redactie zou aan de Vlaamse, best gelay-oute krant ooit De Morgen gelekt hebben dat zij erg graag jokt en bovendien een valse identiteit gebruikt. “Ik heb mijn inlichtingen verkregen via de Oostenrijkse ambassade. Zij waren al op de hoogte van de feiten”, aldus de anonieme redacteur. “Zij heet helemaal niet Emily Schennach en is nog minder van Oostenrijkse komaf. Haar echte naam is Emmy Scaenacca en ze is geboren in het Duitse Bierendaffel.” Haar palmares zou volgens de redacteur getuigen van een indrukwekkend track record aan verzinsels en fantasmen. “Altijd heeft ze het maar over die toevallige ontmoetingen met bekende mannen, dat ging ik echt wantrouwen. Pinten drinken met Martin Schulz, DJ Ötzi en Yves Desmet: na een tijd is de geloofwaardigheid verdwenen.” De hoofdredacteur zou lijden aan gerontofilie: ze raakt extreem opgewonden van vijftigplussers die hoog op de maatschappelijke ladder staan. “De dwanggedachte maakt zich dan van haar meester dat ze haar lustobjecten moet stalken en aanranden”, zo vertrouwt de redacteur ons toe. “Vervolgens doet ze geloven alsof haar ontmoetingen amicaal en toevallig tot stand zijn gekomen, maar in werkelijkheid stormt ze op die arme stakkers af en begint ze als de wiedeweerga hun geslachtsdelen te bepotelen.” In haar verweer bepleitte de hoofdredacteur dat zij haar uitspattingen perfect kan scheiden van haar professionele Moeialbezigheden. Tijdens interviews kan ze zich gewoon beheersen en geen enkele letter op papier zou ooit gelogen zijn. Gevraagd naar een reactie als geïnterviewde van de hoofdredacteur gooide Paul De Knop gedegouteerd de hoorn neer.

 

Volgende week: 

-LVSV programmeert ironische ‘Pro Apartheid Week tout court’

-Siegfried Bracke over nieuw kapsel: “Trump wordt onterecht als duivel afgeschilderd”

-Studentenraad signeert op Boekenbeurs: “Willen onze zichtbaarheid vergroten”

0 Comment