Aanslagen Brussel: VUB sluit haar deuren

De Vrije Universiteit Brussel sluit haar deuren voor de rest van de week voor studenten én personeel. Dit geldt voor campus Etterbeek en Jette. Ook de resto en de bibliotheek zullen gesloten blijven. Studenten die op de campus wonen, kunnen daar blijven met extra beveiliging. 

De concrete aanleiding om de VUB te sluiten is het verhoogde risico voor de kazernes op de Generaal Jacqueslaan, meldt VUBtoday. Eerder vandaag werd tegenover de U-residence een gecontroleerde ontploffing uitgevoerd op een verdacht pakket door de Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO). Op orde van de veiligheidsdiensten werden daarom gebouw M en de U-residence geëvacueerd. Wat het verdachte pakket precies was, is niet bekend.

Deze week dus geen lessen, geen personeel, geen resto, geen bibliotheek en ook de diensten zullen gesloten zijn. Ook geplande evenementen gaan niet door. Eerder vandaag werden studenten en personeel gevraagd binnen te blijven. Er werd opvang voorzien op de campus Etterbeek: eerst in de U-residence, later in de Nelson Mandelazaal in gebouw Q. Er zijn shuttlebussen ingelast om studenten en personeel weg te brengen van de campus. Er zijn drie routes voorzien. De VUB voorziet een aantal slaapplaatsen. Concrete informatie daaromtrent is nog niet bekend. Ook roept de VUB op om slaapplaatsen en carpoolen aan te bieden via sociale media.

Studenten die een kot hebben op de campus kunnen rekenen op extra beveiliging. Dit zowel door de dienst Bewaking van de VUB als extra militairen.

0 Comment