Raad van State vernietigt 500 000 euro subsidie voor zwembad VUB

De geplande subsidie van de Vlaamse Regering voor de renovatie van het VUB zwembad is door de Raad van State vernietigd. Het gaat om een bedrag van bijna 500 000 euro. De VUB zal moeten afwachten of ze de subsidie alsnog krijgt, maar de renovatie gaat hoe dan ook door.

Vlaams minister voor Sport, Philippe Muyters (N-VA), heeft subsidies toegekend aan 19 gemeentelijke sportprojecten waaronder ook een bedrag van 486 063 euro aan de Vrije Universiteit Brussel voor de renovatie van haar zwembad. Wegens een klacht van de gemeente Poperinge bij de Raad van State zijn nu alle positieve subsidiebeslissingen vernietigd.

Volgens het kabinet van minister Muyters is dit geen inhoudelijke schorsing, maar ligt het probleem bij de motivering van het besluit van de minister.“Wij zoeken nu uit hoe we dat juridisch best kunnen oplossen en hoe we een nieuw besluit kunnen opmaken,” zegt Tinne Stukkens, adjunct-woordvoerder van Muyters, “wie wat krijgt staat in principe niet ter discussie.”

De werken zouden al over drie maanden (op 1 juli) van start moeten gaan. Er is al een architect aangesteld. “Deze evolutie is zeer jammer,” zegt rector Paul De Knop, “maar we gaan nu niet terugkrabbelen. Wij zijn bezig een aannemer te zoeken. Minister Muyters moet voor een oplossing zorgen en als dat niet mogelijk blijkt, zijn er twee mogelijkheden: ofwel besparen we op het hele project of we gaan op zoek naar andere middelen.” De Knop heeft vertrouwen dat het kabinet een oplossing vindt. “Anders lossen wij het op”, aldus De Knop.

0 Comment