Jonckers en Pauwels stellen zich kandidaat voor het VUB-rectorschap

Vivianne Jonckers heeft bevestigd dat ze zich kandidaat stelt voor het rectorschap van de VUB. Caroline Pauwels meldde eerder vandaag op haar website ook een gooi te doen naar de positie.

Jonckers wordt al langer genoemd als opvolger van afzwaaiend rector Paul De Knop. In haar functie van Vicerector Studentenbeleid maakt ze al geruime tijd deel uit van het huidige rectoraat. Daarnaast was en is ze als computerwetenschapper nauw betrokken bij de introductie en uitvoering van het online studenteninformatiesysteem Cali. Op haar vakgroepwebsite schrijft Jonckers: “Open, levende campussen, geïntegreerde internationalisering, en excellentie in onderwijs en onderzoek zijn een paar elementen in mijn beleidsplan die geënt zijn op de sfeer die ik hier op SOFT mag ervaren.”

Pauwels meldt op haar website: “Ik heb nagedacht, raad gevraagd, gewikt en gewogen. Maar zoals het een echte VUB-er betaamt zijn dat de stappen die voorafgaan aan een doordachte beslissing. Ik stel mij dus met volle goesting en vanuit een passie voor de VUB kandidaat voor rector van de VUB.”

Pauwels, huidig voorzitter van de Vakgroep Communicatiewetenschappen, zetelde in verschillende raden van bestuur en is sinds 2000 directeur van het onderzoekscentrum SMIT, een onderzoekscentrum dat zich specialiseert in de studie van informatie- en communicatietechnologieën. Daarnaast was ze tot voor kort regeringscommissaris bij de VRT. VUB-studenten zullen haar wellicht kennen als de organisator van de eerste World Difference Day die afgelopen jaar plaatsvond in BOZAR.

Pauwels geeft aan dat Paul De Knop de lat hoog heeft gelegd, maar gelooft dat ze vanuit haar ervaring en vanuit haar maatschappelijke visie een eigen stempel kan drukken en samen met de hele VUB-gemeenschap verder kan bouwen op wat reeds gerealiseerd is. Hoe die eigen stempel eruit gaat zien is nog even afwachten, want Pauwels was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.

Maandag 29 februari worden de kandidaten officieel bekend gemaakt.

0 Comment