SP.A pleit voor gelijke kansen in basis-financiering hoger onderwijs

De SP.A is niet te spreken over de beslissing van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) om het gelijkekansenbudget uit het Aanmoedigingsfonds van 6,5 miljoen te schrappen. De oppositiepartij pleit er daarom voor om gelijke kansen op te nemen in de basisfinanciering van het hoger onderwijs.

De maatregel van de overheid komt er om de besparingen op te vangen, maar de sociaal-democraten willen er niets van weten. Caroline Gennez, Vlaams parlementslid voor SP.A, geeft dan ook aan dat haar partij het er niet bij zal laten. “Wij zijn nu bezig aan een evaluatie van het huidig financieringsdecreet. We willen onderzoeken of we parameters rond gelijke kansen kunnen opnemen in de basisfinanciering. Instellingen die hun best doen voor meer inclusiviteit, moeten daar immers een beloning voor krijgen”, aldus Gennez.

0 Comment