Beschadigde vloer houdt sportzaal nog tot november gesloten

Sporters moeten nog even geduld hebben totdat zij weer gebruik kunnen maken van de grote sportzaal in gebouw L. De renovatie van de sportvloer neemt meer tijd in beslag dan gepland.

De uitloop van de werkzaamheden is te wijten aan een beschadigde dekvloer. Naast de sluitingsduur namen ook de kosten van de renovatie met bijna 70.000 euro toe. De dienst Beweging en Sport spreekt over een onverwachte gang van zaken.

Tegenslagen

Oorspronkelijk stond alleen de vervanging van de toplaag van de vloer op het programma. Deze werkzaamheden waren voorzien voor de zomermaanden, zodat de zaal aan het begin van het academiejaar gewoon terug open kon. Echter, na het uitbreken van de oude vloer bleek de dekvloer, het fundament van de toplaag, dusdanig beschadigd dat vervanging noodzakelijk was. Maar daar bleef het niet bij.

Dirk Van de Wiele, hoofd van de dienst Beweging en Sport, spreekt van een ongelukkige samenloop van omstandigheden: “Vervolgens kregen we ook nog eens Murphy op bezoek, bij het uitbreken van de dekvloer werden er elektriciteitsdraden geraakt, dat zorgde voor nog een week extra vertraging.”

Hogere kosten

De vloer die er volgens Van de Wiele al sinds 1982 ligt was hoe dan ook dringend aan vervanging toe. “De vloer werd te glad,” stelt hij, “we hadden immers weet van klachten en blessures ten gevolge van de vloer.”

De kosten voor het uitbreken van de oude, en het aanleggen van een nieuwe toplaag was in eerste instantie beraamd op 133.000 euro. Maar door de tegenslagen zijn de investeringen inmiddels opgelopen tot 170.000 euro.

Het inkomensverlies, veroorzaak door de langere sluiting, hierbij optellend maakt een bedrag van 200.000 euro. “Deze extra kosten worden over een periode van dertig jaar afgeschreven”, aldus Van de Wiele. Met een vertraging van tien weken verwacht men de zaal op 1 november 2014 opnieuw in gebruik te nemen.

0 Comment