Brusselse scholieren pikken besparingen niet

Niet alleen studenten zetten zich in tegen de verhoging van het inschrijvingsgeld en de besparingen op het Vlaamse onderwijs, ook scholieren doen hieraan mee. De Gentse scholieren betoogden al op woensdag 22 oktober. Een dag later was het de beurt aan de Brusselse scholieren.

In het Maria Boodschaplyceum te Brussel organiseerde het actieplatform scholieren tegen verhoging van het inschrijvingsgeld en besparingen in het onderwijs een flashmob.  Driehonderd leerlingen en leerkrachten vormden een reuze schoppenaas op het midden van de speelplaats. Het protest kreeg steun van de directie.

Basisrecht

Hiermee willen de leerlingen en leerkrachten duidelijk maken dat zij, net als de studenten, niet akkoord gaan met de plannen van de Vlaamse regering om te besparen op het onderwijs. “De besparingen zouden het eerst leiden tot minder omkadering en leerlingenbegeleiding, wat de kwaliteit van het onderwijs naar beneden haalt. Het onderwijs heeft niet minder maar meer middelen nodig, want onderwijs is een basisrecht en moet dus toegankelijk en toereikend zijn voor iedereen,” zegt Wannes Soete, woordvoerder van het Brusselse actiecomité.

De actie maakt deel uit van de protesten van zowel studenten als scholieren die in verschillende steden al actie voerden tegen de plannen van regering Bourgeois. Dit is overigens niet de laatste protestactie.

0 Comment