Marché Vélo: pinten, diehards en vooral veel fietsen

Het lukt al aardig, die promotie voor fietsen in Brussel. Tussen een grote groep diehard-baanbrekers, en de mannen die voor de gratis pinten kwamen, waren er ook opvallend veel studenten die op zoek waren naar een fiets voor hun eerste hoofdstedelijke fietstocht.

In de Beursschouwburg was het dan ook dringen geblazen bij de fietsverkoop, één van de vele activiteiten die woensdagavond plaatsvonden tijdens Marché Velo. Het fietsevenement van Br(ik, ter promotie van fietsen in Brussel, was alweer aan zijn derde editie toe.

Voor sommigen is het misschien een evidente stap om te fietsen in een grootstad, maar voor anderen is dat nog niet zo vanzelfsprekend. Het meest gehoorde probleem is het gevaarlijke verkeer dat nog niet gewend is aan de fietser. Maar ook fietsdiefstallen en de vele heuvels in Brussel zijn redenen om voor het openbaar vervoer te kiezen.

Gelukkig werd daar gisteren aan gedacht. Zo kon je je fiets gratis laten graveren en herstellen en waren er fikse kortingen op de betere fietssloten. Ook werden de filmpjes rond de Br(ikBike-routes, specifiek uitgedacht om campussen met elkaar en met het centrum te verbinden, voor het eerst getoond.

0 Comment