HUB-KAHO heet vanaf nu Odisee

Het nieuwe logo van Odisee © Geert Cochez via Twitter

Gisteren hebben de Hogeschool Universiteit Brussel (HUB) en de KAHO Sint Lieven officieel hun naamsverandering ingehuldigd op de academische opening. Voortaan zal de onderwijsinstelling door het leven gaan als Odisee. “De naamsverandering is het gevolg van de fusie tussen de HUB en de KAHO en van de integratie van de academische opleiding in de KU Leuven”, zegt algemeen directeur van Odisee Dirk De Ceulaer.

“Odisee is een naam die de visie, energie en kracht in zich heeft om mensen aan zich te binden en het gedachtegoed van onze onderwijsinstelling in te vullen en te versterken,” vindt De Ceulaer. De naam verwijst naar uiteraard naar het verhaal uit de Griekse oudheid, maar de naam is tevens een statement naar buiten toe. “Wij willen openstaan, verbinden, emanciperen en grenzen verleggen”, klinkt het.

Snelle implementatie

De implementatie is in sneltempo van start gegaan. Op de campussen van Odisee in Brussel, Aalst, Sint-Niklaas, Gent, Schaarbeek en Dilbeek moeten alle visuele dragers vervangen worden door de nieuwe huisstijl. Dat wilde De Ceulaer zo snel mogelijk rond hebben. Odisee zet vrijwilligers in om de oude signalisatie vervangen door de nieuwe. Op de gevel van de campus in Brussel prijkt het nieuwe logo inmiddels al.

Studenten onthalen de nieuwe naam met gemengde gevoelens. Velen zijn blij met Odisee, maar sommige studenten vinden het toch moeilijk om afscheid te nemen van de HUB.

Odisee maakt deel uit van de universitaire associatie KU Leuven. De academische masters van Odisee leiden dan ook tot een KU Leuvendiploma.

0 Comment