Studentenrestaurant Etterbeek trekt meer bezoekers

Het studentenrestaurant wordt alsmaar populairder onder studenten en personeelsleden van de VUB. In 2013 voedde het restaurant op de campus van Etterbeek vijf procent meer monden dan het jaar ervoor. In Jette daalde het verbruik met 2,3 procent.

Het restaurant heeft berekend dat studenten en personeelsleden de resto steeds vaker bezoeken. De dagmenu’s zijn het populairst. Dagmenu 1 en 2 maken samen 52 procent uit van de verkochte maaltijden. Ook het vegetarisch menu blijkt populair met een aandeel van 17 procent.

Exit grill

Het minst populaire menu was het grillaanbod. Eerder dit academiejaar besloot het restaurant met instemming van de Studentenraad om het grillmenu niet langer aan te bieden. Het menu was te arbeidsintensief en te duur om het behoud nog te rechtvaardigen. Bovendien past het vleesrijke menu niet bij het duurzame imago dat het restaurant nastreeft.

Studenten waren echter teleurgesteld en probeerden de beslissing terug te draaien door een petitie op te starten. Die haalde nog geen 300 handtekeningen op.

Uitbreiding

Het bezoek aan de cafetaria is dan weer niet gestegen. Volgens het restaurant komt dat omdat de tooginfrastructuur simpelweg niet meer mensen kan bedienen. Ook het aantrekkelijke aanbod van warme driegangenmaaltijden zou een rol spelen.

Om de service te verzekeren wil het restaurant in de toekomst uitbreiden.

0 Comment