Opinio blijft nog eens tien jaar op universiteitscampus

Opinio, de bij VUB studenten alom bekende broodjeszaak annex café, heeft zijn beheersovereenkomst met de VUB met tien jaar verlengd. Ondanks bepaalde regels die de Opinio jarenlang niet volgde.

De Opinio bestaat nu ongeveer tien jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een vaste waarde op de campus. De VUB en Opinio verhouden zich onder de vorm van een pps-constructie, een publiek private samenwerking. De twee partijen werken samen en stellen daartoe regels op. Opinio leefde echter jarenlang enkele belangrijke afspraken niet na. Zo verkochten ze de voorbije jaren na zes uur ’s avonds geen broodjes meer. Terwijl de VUB daarop stond, opdat werkstudenten ook ‘s avond nog een broodje zouden kunnen kopen. Ook sloot de zaak in weerwil van gemaakte afspraken op zaterdag de deur.

Nieuwe beloftes

Toch besliste het bestuurscollege begin september dat Opinio nog minstens tien jaar langer op de Esplanade mag blijven. De beheersovereenkomst is echter niet zomaar verlengd. Onder druk van de Studentenraad heeft de uitbater enkele zaken moeten herzien en moet hij de regels uit de vorige beheersovereenkomst nu naleven.

Het was niet de eerste keer dat de Studentenraad Opinio op de vingers tikte: reeds in 2010 kwamen er klachten over de schending van de overeengekomen voorwaarden. De toenmalige beloftes bleken echter van korte duur en na enkele weken ging het er weer als vanouds aan toe. Zo bevestigt ook Steph Feremans, stafmedewerker studentenvoorzieningen, die ons overigens wel verzekerd dat ze de verlenging weloverwogen hebben. “De Opinio is en blijft een populaire bistro. Ons werd verzekerd dat de zaak rekening zal houden de eerdere klachten”, aldus Feremans.

Opinio blijft dus bestaan. Klachten kunnen studenten kwijt bij de Studentenraad of bij het Opiniopersoneel zelf.

0 Comment