Ook VUB-servers aangetast door Heartbleed

Het beveiligingslek Heartbleed zette de wereld op zijn kop. De bug bedreigt al twee jaar lang websites en servers. De meeste grote websites hebben hun versleuteling aangepast, waardoor de data weer veilig zou moeten zijn. Inmiddels is gebleken dat ook een aantal VUB- en ULB-servers getroffen zijn door het beveiligingslek.

Het IT-departement van de VUB laat weten dat de aangetaste servers inmiddels een nieuw beveiligingscertificaat hebben. Of er ook gevoelig informatie is gelekt wordt nog onderzocht.

Op veilig spelen

Wie echt zeker wil zijn, krijgt voorlopig het advies om het wachtwoord van zijn VUB-account te veranderen via depersonal account manager (PAM). Als je je VUB-wachtwoord ook op andere online accounts gebruikt, is het verstandig om dat eveneens te vervangen.

Verder waarschuwen de ICT-helpdesk nog voor e-mails die je vragen om je wachtwoord op een website te veranderen omdat de Heartbleedbug gerepareerd is. Het kan zijn dat internetcriminelen, die zich voordoen als een vertrouwde website via deze weg achter je wachtwoord proberen te komen. Op dit soort e-mails kun je dus beter niet ingaan. Controleer altijd de officiële communicatie van websites op hun homepagine.

Het IT-team hoopt binnenkort met meer informatie te komen in een van de volgende e-brieven.

0 Comment