Het Nieuws van Morgen: Goed doorbakken

VUB-student Henri Opkotti is verward    
Het nieuws van morgen, nu eindelijk vandaag. Verwarring over het nieuwe toewijzingsbeleid van de studentenkamers zorgt voor onverwachte situaties. Open-VLD heeft de bron van eeuwige populariteit ontdekt. De bedrijfswereld ziet “écht wel” potentieel in jong afgestudeerde historici en letterkundigen. Bekend en minder bekend België reageert aangeslagen op het heengaan van Nelson Mandela.

Keniaanse hardloper met één been krijgt per abuis drie kamers van huisvesting

Het nieuwe en vereenvoudigde toewijzingsbeleid van de dienst Huisvesting vertoont nog wat kinderziekten, zo leert ons het verhaal van Henri Opkotti. Deze jonge Keniaan, een aanstormend talent in het hardlopen, bekleedt sinds de nieuwe toewijzingsrangorde maar liefst drie koten. Eric Vanombudsmans, medewerker van de dienst Huisvesting, legt uit waarom: ”Kijk, beste vriend, ge weet dat wij hier aan de VUB altijd voorlopen op de andere uniefs qua technologie. Dat is een zaak van vallen en opstaan. Wij wilden hier een kruispuntbank uit de grond stampen die de lijsten met de verschillende categorieën van aanvragers zou rangschikken, maar … ik vrees dat hij niet zo goed gekruist heeft.”

Opkotti bekleedt nu een kot omwille van zijn buitenlandse nationaliteit, eentje vanwege zijn topsportstatuut en een derde omdat hij recentelijk zijn been verloor in onze eigenste VUB-Bibliotheek en met een Pistoriaanse prothese verder door het leven moet. Onlangs deed hij zijn verhaal aan een redacteur van uw lijfblad: “Al sinds ik op deze campus rondloop worstel ik met de vraag wat ‘scientia vincere tenebras’ toch maar betekent. Ik pak de zaken bij de wortel aan, ziet u, en na een poos bekroop mij de twijfel zodanig, dat ik de professor Latijn om uitleg wilde gaan vragen. Hij wilde slechts antwoorden als ik ‘m vijftig euro zou toestoppen! Zijn kinderen moesten ook eten, of zo. Tja.”

Maar onze Keniaan, hij versaagde niet en toog naar de bibliotheek. Niet lettende op de verbouwingswerken aldaar, sloeg het noodlot toe. “Die onnozelaars hadden daar een put gegraven van ’t kan nie meer! Nu goed, ik begrijp het hoe en waarom ervan wel degelijk, hoor. Ik weet dat al die hoogst vervelende massablokkers op de zenuwen van het personeel kunnen werken, en dat ze dan ook een uitlaatklep nodig hebben in het genre van ‘Straks-met-de-CIA-in-het-vliegtuig-jij’, maar dan mogen ze de opening voor het grote publiek wel wat afschermen.”

Open-VLD wil Margriet Hermans herlanceren

Nu Maggie De Block ook op politiek vlak een zwaargewicht is geworden, plant de partij een strikt averechts eetregime met het oog op de Moeder aller Verkiezingen (© De Moeial, dank u wel) in mei 2014. Voorzitter Gwendolyn Rutten legt uit: “Je kan de tendens niet ontkennen: het strakke lijf van Bart De Wever is stilletjes aan passé. De Vlaming is gesteld op zijn Rubensiaanse politicus: hij deed het duidelijk beter toen hij nog gewoon dik was.” Het partijbestuur heeft daarom eetrichtlijnen naar de jongerenafdelingen gestuurd. “Hoe vroeger je BMI alle proporties te buiten barst, hoe authentieker dat overkomt op de kiezer”, aldus een vastberaden Rutten, kluivend van een vette, à point gebakken paardenbiefstuk. In de wandelgangen circuleert het gerucht dat Rutten Margriet Hermans een prominente plaats op de lijst beloofd heeft. “Maar dan moet ze er wel als de wiedeweerga voor zorgen dat ze er weer zo gezellig guitig als vroeger gaat uitzien. Haar bulderlach mag ze dan wel behouden hebben, zonder de kilo’s ben ik niets.” Intussen hebben aanhangers van Open-VLD die tevens lid zijn van het het rechts-sektarische LVSV, de boodschap begrepen. Zij zijn een petitie gestart voor de terugkeer van het grillmenu in de VUB-resto.

VUB verkoopt faculteit LW

Omdat ze niet langer rendabel is, is de VUB van plan om de noodlijdende faculteit Letteren en Wijsbegeerte te verkopen aan de hoogste bieder. Via een PPS-constructie zou de VUB de LW-faculteit dan terughuren. Het inschrijvingsgeld en de subsidies zijn voor de private partner. Het Franse Quick reageert erg geïnteresseerd. CEO Franck Frie-d’Hollande: “Een groot deel van de LW-alumni komt toch al bij ons terecht; op deze manier kunnen we hen tegelijk ook frietjes leren bakken. Rekenen zal nog wel teveel gevraagd zijn, maar dat is dan toch al een begin, hein.” De VUB verklaarde in een reactie dat het vanzelfsprekend ook de rol van de universiteit is om studenten klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Eén harer woordvoerders: “Wij zijn verheugd dat we eindelijk onze zelfverzonnen mythe alsnog kunnen transformeren in de waarheid. De ‘talloze jobmogelijkheden’ waarvan die grapjassen van de marketingafdeling altijd melding maken in hun werving voor de LW-faculteit, wordt nu eindelijk bewaarheid.” Om de tewerkstellingsgraad op concurrentieel niveau te houden, zouden LVSV’ers inmiddels een petitie gestart zijn voor de terugkeer van het grillmenu op de VUB-resto, in samenwerking met de faculteit.

De Moeial sprokkelt! Reacties op Twitter na de dood van Nelson Mandela

0 Comment