Caroline Gennez nieuwe voorzitter Universitaire Associatie Brussel

Caroline Gennez wordt de nieuwe voorzitter van de Universitaire Associatie Brussel (UAB). Ze volgt Bart De Schutter op, die de voorzittersstoel bekleedde vanaf mei 2010.

Gennez werd vandaag verkozen door de raad van bestuur van de UAB, die gevormd wordt door de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool.  Ze was SP.A-voorzitter van 2007 tot 2011 en is lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers.

Voorganger Bart De Schutter blijft wel voorzitter van de raad van bestuur van de Erasmushogeschool. Hij was onder andere VUB-rector van 1978 tot 1982 en voorziiter van de BRTN/VRT van 1994 tot 2000.

In de volgende Moeialeditie verschijnt een uitgebreid interview met Bart De Schutter. De Schutter: “Ik kijk er met veel goede herinneringen op terug. Het waren immers jaren met serieuze uitdagingen. Sommigen vragen zich nu af of onze associatie nog verder moet bestaan, nu de hoofdopdracht, zijnde de integratie van bepaalde hogeschoolopleidingen, compleet is. Ik denk zelfs dat het echte werk nu nog moet beginnen.”

0 Comment