Compact Disk Dummies: De vloek van Die Ene Hit

Als het publiek maar al te goed weet waar het voor gekomen is, dan rest de band niet veel keus meer. Hoe hard de broeders Janus en Lennert Coorevits ook dansten, briesten en kortstondig crowdsurften, zij kregen snel in het snotje dat enkel The Reeling het feest onvoorwaardelijk kon inzetten. Ondankbaar, want net het eerste deel van de set van Compact Disk Dummies was een goede verantwoording voor de winst in Humo’s Rockrally 2012.

© De Moeial

Wij vonden het dan ook een aangename stijlbreuk op de affiche van Brussel Brost 2013. Eindelijk een band met wat noten op de zang, die niet verlegen zit voor een pompeuze show meer of minder (de speeltuinveer onder de synths, de Fisher Price-radio!) en het potentieel heeft om een studentenfestival op een vettige manier af te sluiten. Of dit lukte? Met het eerder aangehaalde The Reeling alleszins, en voorts ook met Spears’ (voor ons andermaal overbodige) cover Toxic, dat veilig en wel in de stijl van SoulwaxE Talking werd omhuld. Verder vond het publiek er niet zo veel aan. Voor het eerste deel van het concert was dat onterecht.

Want opener Mess With Us is stiekem het beste nummer dat CDD te bieden heeft, de zangpartijen in Confuse, Entime, Compute, Enline toonden meteen daarna aan dat de Desselgemnaren ook weleens luisteren naar Noah Lennox, en onze favoriet Average Girl bewees dan weer dat het duo met een gitaar bij de hand eigenlijk veel meer te bieden heeft. Een sterk eerste bedrijf, dat een halt werd toegeroepen door de drang naar de beat en de bass van de massa. Dat zijn nu blijkbaar de wetten van studentenfestivals.

Wat volgde was dan ook aan de vulgaire platte kant. Een bovengemiddeld dronken publiek keek het maar wat aan en stak zo nu en dan de bovenste ledematen de lucht in. Het is natuurlijk niet de fout van CDD als een streepje Monstertruckdriver gewoonweg niet herkend wordt. Dan valt er immers niet veel eer meer te oogsten. Desalniettemin hebben zij het goed geprobeerd.

0 Comment