Geen groeipijnen voor Soldier’s Heart

© Soldier’s Heart
Door Paola Verhaert

Een Antwerpse band op een Brussels studentenfestival, het is geen evidentie. Maar Soldier’s Heart is geliefd, en die thuishonk hebben ze duidelijk niet nodig. Getuige hun passage op Brussel Brost. Soldier’s Heart toonde zich vandaag als misschien wel het enige van Antwerpen waar Brussel jaloers op kan zijn.

De band die begon als een trio, dijde samen met haar fanbasis uit. Ondertussen noemen vijf muzikanten de band reeds de hunne. Wat eigenlijk een last-minute gooi naar het prijzenpakket van Humo’s Rock Rally was, groeide uit tot een collectief dat u verantwoordelijk mag achten voor meerdere oorwormpjes. African Heart is u zonder meer bekend, alsook Broad Daylight, de cover van Gabriel Rios die hen een finaleplek in De Nieuwe Lichting van Studio Brussel bezorgde, een titel die ze dan ook mee naar huis namen.

Vandaag stond Soldier’s Heart voor u, niet langer als een experiment voor een rockconcours, maar als een band die zich haar muziek eigen heeft gemaakt. Aan groeipijnen geven ze geen gehoor, Sylvie Kreusch en de hare zijn in geen gevaar om zichzelf voorbij te hollen. Kreusch wordt zich dankzij haar romantische stemgeluid steevast om de oren geslagen met vergelijkingen met Lykke Li, maar eigent zich het podium toe. Een podium dat geleidelijk te klein aan het worden is.

0 Comment