Dalai Lama Renaissance: de headliner-subsituut

Liefste toeschouwer, u was moedig. Om kwart over een plaatselijke tijd waren de helikopters nog net niet gearriveerd voor de evacuatie uit het natte braakland dat het Groentheater geworden was en maakte Dalai Lama Renaissance zijn opwachting voor een gedecimeerd publiek. Of zij de omstandigheden aan hun hart lieten komen? Welnee, zij speelden gewoon hun puike set.

Net als vorig jaar zegevierde de band die als voorlaatste op de Jupiler Stage in het Groentheater geprogrammeerd stond. Toen was dat het kwieke BRNS, en op editie 2013 werd dat het eveneens Brusselse Dalai Lama Renaissance. Een trio met roots op de VUB dat van wanten weet met elektronische muziek en waarschijnlijk weleens de vergelijking ondergaat met groepen als Junior Boys (zonder de synths) en James Blake,  maar dat schetst het verhaal van DLR eigenlijk niet afdoende. Wilt u er een genresticker op kleven, doet u dat dan vooral zelf, want wij beginnen daar niet meer aan. Daar heeft Spinvis ons te veel voor afgevlakt.

Zanger Tom Van Roy doet dat ingetogen en afgelijnd, en alles klinkt passend. Een pluim voor die afstelling, want in een weidse omgeving als het Groentheather is dat niet evident, al ware het beter geweest mocht het volume enkele knoppen hoger hebben gestaan. Onze natte kleine teen vermoedt echter dat dit weleens zou kunnen komen door wettelijke beperkingen op het aantal decibels na één uur ’s nachts. ’t Is hier immers wel Brussel, en de nieuwbakken koning verdient ook zijn nachtrust.

U zal al gemerkt hebben, wij halen hier geen nummers aan. Dat komt omdat ons notitieboekje onleesbare inkt heeft gegenereerd. Wij weten wel nog dat het goed was. Zo is het laatste woord er ook uit. GOED GEDAAN.

0 Comment