Stella Nova: De vibe, verdorie

Goudhaantjes, die jongens en de dame van Stella Nova. In Leuven wonnen ze in 2012 het muziekconcours Students on Stage, en in dit jaar kroonden ze zich tot koning van de Brusselse Rockrace. Op Bruksellive wonnen ze vooralsnog niets, maar dat houdt onze pen niet tegen.

In vergelijking met hun prestaties tijdens de Rockrace is er niet veel veranderd: zangeres Delphine Dumon luistert gelukkig nog steeds meer naar de neo-soul van Erykah Badu dan naar Selah Sue, de man aan de drums kan nog altijd een aardig stukje trommelen (de tempoversnelling in Let Them Talk als exponent), de saxofoon blijven we wantrouwen en de vibe – ja, de vibe verdorie – is keichill en laidback. Maar zullen wij ons dit concert heugen wanneer wij over tien jaar van ons whiskyglas nippen, omringd door sigarenwalmen, mijmerend Verdorie, Stella Nova, dat was me nog eens een belevenis?

Wat natuurlijk niet wil zeggen dat de man in de wei zich niet geamuseerd heeft. Hier en daar werd er geschokschouderd op het ritme, dat nu eens naar funk, dan weer naar reggae neigde. Ons beviel het nummer Peruvian: zinspelend naar een openbarstend einde, met goed uitgemeten uithalen van Dumon.  De cover van Trixie Whitley had voor ons dan weer niet gehoeven: daarvoor was de schaduw die het origineel wierp net iets te groot.

0 Comment