Bouw op groene campus ULB mag doorgaan

De overlegcommissie van de gemeente Elsene kwam eerder dan verwacht tot een besluit over het geplande Universalis Park op ULB-campus Pleinlaan. Projectontwikkelaar Immobel kreeg toestemming voor de bouw van een appartementencomplex en de aanleg van een ondergrondse parking op voorwaarde dat zoveel mogelijk bomen gespaard bleven en de bovengrondse parkeerplaats zou worden geschrapt . Dat maakte de actiegroep die protesteert tegen het Universalis Park bekend via Facebook.

De studenten leggen het bijltje er echter nog niet bij neer. Zij willen de procedure nu aanvechten bij de Raad van State omdat ze het niet eens zijn met de manier waarop Immobel de vergunningen voor het gehele project opsplitst in delen om zo stukje bij beetje de nodige bouwvergunningen binnen te rijven. Op die manier hopen ze volgende vergunningsaanvragen onder druk te kunnen zetten.

De organisatie Bruxelles Nature zou al aangegeven hebben de ULB’ers financieel en juridisch te steunen.

0 Comment