Na het einde van de wereld: Sirius

Door Alvaro Avelar

Ik schrok mij het spreekwoordelijke apezuur toen ik las dat op 22 april de documentaire Sirius in Los Angeles in première gaat. Sirius is een documentaire van medicus Steven Greer en regisseur Amardeep Kaleka. Greer heeft een belangrijke functie binnen de organisatie CSETI, het Centrum for the Study of Extraterrestrial Intelligence. Hij is tevens medeoprichter van The Disclosure Project, een onderzoeksgroep die feiten over buitenaardse wezens verzamelt en zoekt naar buitenaardse technologieën, zogenaamde classified advanced energy and propulsion systems. Later is deze groep Sirius Disclosure gaan heten, vandaar waarschijnlijk de titel van de film. Voor u met een volle portefeuille naar de cinemazalen trekt, ziehier de beknopte achtergrond van de film Sirius en de wantrouwige mening van yours truly.

Op de dag van de première is het, toeval of niet, ook Earth Day. De organisaties CSETI en Sirius Disclosure beweren dat buitenaardse wezens ons al millennialang bezoeken maar dat dat geheim gehouden wordt door de politiek en de olie-industrie. De buitenaardse wezens die ons zogezegd hebben bereikt, bezitten technologieën waardoor ze – hou u vast – sneller kunnen reizen dan het licht. Deze buitenaardse technologieën, de classified advanced energy and propulsion systems, worden volgens hen door regeringen tegengehouden in het voordeel van oliebedrijven. Dit omdat de buitenaardse technologieën groene en efficiënte energie kunnen produceren waardoor iedereen over meer dan voldoende energie zou kunnen beschikken zonder vervuilende aardolie of aardgas te gebruiken.

Volgens de maker is er geen discussie over het feit dat deze wezens onze planeet hebben bezocht en nog steeds bezoeken: “The evidence regarding this subject is clear and overwhelming: it has not been difficult to make a compelling case for the reality of UFOs per se. What is a greater challenge is elucidating the architecture of secrecy related to UFOs.” De vraag is volgens dr. Greer eerder waarom dit niet wordt bekendgemaakt.

CSETI en Sirius Disclosure beweren dat ze geheime documenten bezitten van het Pentagon en andere machtsinstellingen, waarmee ze kunnen bewijzen dat de Amerikaanse overheid het verspreiden van informatie over het buitenaardse heeft verboden. Ze hebben uiteraard ook kiekjes en video’s kunnen maken van de beruchte Unidentified Flying Objects. Er bestaan zelfs beelden van een écht buitenaards wezen. Jawel, in de trailer van Sirius zien we beelden van een E.T. die gevonden werd in Chili. Zeer indrukwekkende beelden; het wezentje – het is maar enkele centimeters groot – voldoet aan alle voorwaarden van een stereotype alien. Het heeft een groot hoofd, is kaal, heeft lange vingers en is voornamelijk dood.

Na de verhalen over de Illuminati, de Maya’s en 9/11 zal dit verhaal de wereld – zeker de Amerikaanse wereld – weer enige tijd bezighouden. We moeten natuurlijk wachten tot we de film kunnen zien vooraleer we het serieus kunnen falsifiëren. Misschien is het deze keer geen hoax! Misschien verschijnt hier binnenkort een artikel dat geschreven is vanuit een heel ander perspectief. Ik moet toegeven, de plot is in ieder geval aantrekkelijk. De industrieën zijn de schuldigen, de politiek is corrupt en al onze energieproblemen zullen weldra opgelost zijn. Het is de natte droom van wij die – in, raar maar waar, Etienne Vermeersch’ woorden – ons hart aan de linkerkant hebben. Het is al helemaal top voor de paranoïde-schizoïde burger en de sensatiezoekende medemens.

Eén ding vraag ik me toch wel af. Waarom zijn de makers van Sirius nog niet naar – laat ons zeggen – Ecuador moeten vluchten? Ik dacht dat Ecuador het eindstation was geworden voor revolutionaire en bedreigende klokkenluiders. Misschien hebben Greer en zijn vrienden een beetje hulp gekregen van hierboven. In ieder geval, CSETI en Sirius Disclosure menen het sirius.

0 Comment