Het Nieuws van Ooit

Door Sandro Gonzàlez-Maseda en Kenneth Pontzeele

Het nieuws van ooit, eindelijk vandaag. Professoren bezwijken bij bosjes onder de druk van de nakende taaltest, gelukkig komt er hulp, en hoe! Prijswinnende auteur en redactielid De Moeial vreest te worden opgenomen in het establishment. Na het aardse leven, maakt Thatcher nu het hiernamaals onveilig. De VUB-vos moet het bovendien ontgelden door Thatchers fanclub. De programmatie bij MTV liep volledig in het honderd De Moeial mengt zich in de Syrische burgeroorlog.

Jan Becaus geeft dictie aan proffen

Naar aanleiding van de verplichte taalproef die proffen binnenkort zullen moeten afleggen om college te mogen geven in een andere taal kwam Jan Becaus dictie geven aan de VUB. In een volgelopen aula Q maakte hij zijn kumbek als leerkracht nu zijn pensioen bij de VRT nakend is. De rest van de week werden dwalende proffen gesignaleerd in gangen en rotules, mompelend zich het hoofd brekend over “coping with copying a copious copy in the centre of the crazy copy centre, creates a crazy quest for copies in the centre of crazy copy centre.”

Professor De Vos werd per abuis gecolloqueerd toen hij bleef struikelen over zijn woorden. Naar verluidt was Becaus vooral populair bij proffen uit de richtingen Shpôrwt, Mahketing en het Bwussels Institjuut for Kuntemporèri Sjainies Studies.

Ruben Claesen weigert Studenten-Pulitzer

Ruben Claesen, de wereldwijd geroemde auteur die doorbrak bij studentenpublicatie De Moeial steigert bij de gedachte om een prijs in ontvangst te moeten nemen. Hij vreest bij acceptatie van de prijs geïncorporeerd te worden in het establishment. “Monsterlijk. Monsterlijk”, laat hij op een rustige manier weten. Claesen wil niet dat zijn vroegere politieke “fouten”, of “transgressies tegenover het heersende bourgeois cultuurparadigma”, zoals hij het noemt, vergeven worden door de grote bonzen van het prijscomité. Ook vreest hij dat het prijzengeld aan de lage kant zal zijn.

Satan vraagt politiek asiel aan in Ecuador

De gevallen engel Lucifer, vorst van de onderwereld, heeft zich vandaag gepresenteerd in Quito, Ecuador, om politiek asiel aan te vragen. Sinds de teraardedraging van barones Thatcher is het volgens Beëlzebub ondraaglijk geworden in de negen cirkels van de hel. “Na slechts enkele uren in de diepste cirkel van de onderwereld begon dat mens een staatsgreep te plannen”, aldus de Antichrist. Volgens hem wordt de Hel nu geregeerd door Maggie Magma De Eerste Lady van de Hel zoals ze zich sindsdien laat noemen. “Nog geen seconde nadat ze de macht uit mijn klauwen had gegrepen, begon ze alweer aan een megalomane privatiseringsgolf! Het voorgeborgte verkocht ze als de wiedeweerga aan een of andere Lakshmi Mittal, die zijn aardse productie outsourcete naar het Vagevuur. Wij hielden naar verluidt de belasting op arbeid tenminste draaglijk. Ook de gratis flesjes magma voor de demonenkinderen moesten eraan geloven, wat haar algauw de bijnaam Thatcher Magmasnatcher opleverde, tot dat haar ter ore kwam natuurlijk”, getuigde Mephistopheles in een eerste gesprek bij de Ecuadoriaanse dienst vreemdelingenzaken. Ook op persoonlijk vlak klikte het niet echt tussen de twee: “Ik had nochtans een gepaste job voor haar voorzien; aangezien ze de Iron Lady werd genoemd, zette ik haar aan de strijk, maar daar had ze na twee uur haar vakbondsdelegé al neergestoken. Tja …”

Vossenjacht op de campus

De liberale studentenorganisatie LVSV organiseert binnenkort een vossenjacht op de campus van de VUB te Etterbeek, ter ere van de onlangs overleden barones Thatcher. En dit in de traditionele Britse outfits, dus de gepaste top hat met bijpassende rode pitteleer en rijlaarzen. “We doen dit om de landbouwbelangen op de campus te vrijwaren, en ook uit vrees voor de ziektes die dit ongedierte verspreidt, zoals de pest of proletaritis. Maar we gaan ook mee met onze tijd: in plaats van paarden zullen we hiervoor blitse Segways gebruiken”, aldus de Public Relations Manager van het LVSV. Professor De Vos, net terug uit het ziekenhuis, is naar verluidt op zijn hoede. Er zou bovendien worden gevreesd voor acties van “groenrode pestknuffelaars.”

MTV zendt per ongeluk videoclip uit

Vermoed wordt dat er koppen zullen rollen op het hoofdkwartier van Viacom, want voor het eerst in meer dan een decennium heeft MTV nog eens een muziekvideo uitgezonden. Een externe auditfirma imoet nu onderzoeken waar het precies fout liep. “Muziek is niet wat we de jeugd wereldwijd willen meegeven. Zestienjarigen die Mercedessen krijgen voor hun verjaardag of tv-klassiekers zoals Beavis & Butt-head, daar staan wij als MTV voor”, excuseert het Europees nethoofd zich uitvoerig. De videoclip in kwestie werd gelukkig al na 10 seconden van de ether geworpen. Het betrof Love Me van Lil’ Wayne, een cineastisch pareltje van de hand van Hannah Lux Davis.

De Moeial recruteert Brusselse jongeren voor Syrië

Dit blad zou van de gelegenheid gebruik willen maken om u, de geëngageerde jonge Brusselaar met veel vrije tijd en een vlotte pen, op te roepen tot de heilige schrijfstrijd in Syrië. Dit is hoognodig, want er bereikt ons veel te weinig objectieve informatie over onze moedige strijdkrachten op het slagveld. Voor de bezorgde ouders: de gevestigde media geven u misschien de indruk dat het enkel kommer, kwel en standrechtelijke executies zijn die de klok slaan in Syrië, maar niets is minder waar. Er zijn volgens de reeds afgereisde Moeiallers ook intense schaaktoernooien, topless beach-volleybalwedstrijden en afmattende bierpongcompetities. Er gebeurt tegenwoordig zoveel in Syrië dat we het allemaal niet meer kunnen bijhouden. En daarom roepen we u op om ons een handje te komen helpen. Wij zijn als arm studentenblad natuurlijk niet in staat om een verloning te koppelen aan deze journalistieke topervaring, maar er zijn toch enige voordelen in natura die wij kunnen aanbieden. Zo verblijft u in een (weliswaar voormalig) driesterrenhotel met zicht op de actie terwijl ze zich ontspint. Om de groep kandidaten zo groot mogelijk te maken zouden wij via deze weg ook aan burgemeesters De Wever, Somers en Bonte de eventuele lijst van radicaliserende jongeren met plotse baardgroei willen vragen, daar deze toch in de maak lijkt.

0 Comment