Brussels studentenfestival Student Break gaat definitief niet door

De organisatie van het Brusselse festival Student Break werpt de handdoek in de ring. Het evenement, gepland op 27 maart in het Jubelpark, zal geen doorgang vinden. De organisatie reageert teleurgesteld. Op de affiche stonden acts als Mohombi, Sound of Stereo, 2 Fabiola, Murdock, Daddy K en Cookies & Cream.

Troebelen met de locatie hebben het muziekfestijn de das omgedaan. Aanvankelijk ging de voorkeur naar het Paleizenplein, maar het college van burgemeester en schepenen van Brussel-Stad gaf in januari geen toestemming, omdat het aantal evenementen dat er dit jaar doorgaat zijn limiet al bereikt heeft. Als alternatief werd het Jubelpark voorgesteld, maar dat stuitte op een njet van Leefmilieu Brussel en de politiediensten.

Organisator BXL Student vzw is teleurgesteld: “Tot op heden bestaan er immers nog geen evenementen op maat van alle Brusselse studenten, over de taalgrenzen heen. Men kan zich afvragen in hoeverre de markt niet gereserveerd is voor reeds gevestigde concepten.” Verder stipt de organisatie het charter Brussel 2.0 – A new deal aan. Die wilsverklaring ter promotie van Brussel als studentenstad werd op 3 mei 2011 ondertekend door heel wat gezanten uit de Brusselse academische en politieke wereld. “De vereniging ondersteunde dit initiatief door zich toe te leggen op de organisatie van studentenactiviteiten in de hoofdstad.”

Eerder was de organisatie vergeefs op zoek gegaan naar financiële steun bij de Brusselse hogeronderwijsinstellingen. Br(ik, dat in dit dossier optreedt als koepel voor VUB, EhB, HUB en Sint-Lukas, had het businessplan als zwak bestempeld en bovendien was er niets in de begroting voorzien. Zonder Br(ik zouden ook de instellingen afzonderlijk geen financiële inspanning doen. Logistieke steun behoorde wel tot de mogelijkheden.

0 Comment