Kandidaturen studentenverkiezingen: rustige vastheid

Het aantal kandidaturen voor de studentenverkiezingen is bekend. Voor de Raad van Bestuur en de Onderwijsraad zijn er meer kandidaturen ingediend dan vorig academiejaar. BAST, de studentenraad van de Universitaire Associatie Brussel (UAB) kon echter op geen enkele kandidatuur rekenen.

Raad van Bestuur

Voor de Raad van Bestuur, het hoogste bestuursorgaan van de VUB, kwamen er negen kandidaturen binnen. Alle faculteiten hebben daarmee een kandidaatlid voor deze raad. Studenten aan de faculteit Rechten en Criminologie (RC) zullen, net als vorig jaar, kunnen kiezen tussen twee kandidaten.

Onderwijsraad

De Onderwijsraad telde dit jaar drie leden. Met een beetje geluk zal dat aantal volgend jaar met twee omhoog gaan. De vijf faculteiten die in maart kunnen stemmen voor een vertegenwoordiger in de Onderwijsraad zijn Wetenschappen en Bio-ingenieurswetenschappen (WE), Ingenieurswetenschappen (IR), Economische, Sociale en Politieke wetenschappen (ESP), Letteren en Wijsbegeerte (LW) en Psychologie en Educatiewetenschappen (PE). De andere faculteiten zullen het volgend jaar zonder vertegenwoordiger in de Onderwijsraad moeten stellen. Opmerkelijk: twee wetenschapsstudenten dienden een kandidatuur in voor deze raad. In deze verkiezingen zullen de WE-studenten de keus hebben tussen twee kandidaten.

Studentenraad

Talrijk zijn ook de kandidaturen voor de Studentenraad/Stuvoraad. Twaalf studenten dienden een geldige kandidatuur in, dat is één kandidatuur minder dan vorig jaar. Maximaal acht leden zullen daadwerkelijk een zetel in de Studentenraad kunnen bemachtigen.

Brusselse Associatie Studentenraad

Tot slot kwam er voor de UAB-studentenraad geen enkele kandidatuur binnen. Vorig jaar stelde nog één VUB-student zich kandidaat voor deze raad.

Morgen worden de kandidaturen officieel bekend gemaakt. Dan gaat er nog een beroepsperiode in. Tot donderdag 27 februari, 10u00 kunnen studenten tegen kandidaturen in beroep gaan. Vanaf morgen kunt u op onze website terecht voor de namen van de kandidaten en hun plaatsvervangers.

0 Comment