Waar is Brussel?

Door Sandro Gonzàlez-Maseda

Er brak vandaag paniek uit op de kantoren van de VMM (Vlaamse Milieu Maatschappij). Buiten hun weten om hebben snoodaards de hoofdstad van Vlaanderen verplaatst naar een tot op heden onbekende locatie. De bal ging aan het rollen door het smogalarm van de afgelopen week.

Waakzame burgers wilden weten hoe het zat met de luchtkwaliteit in de hoofdstad, toen ze een groot wit gat in het midden van de kaart van Vlaanderen vonden. “Het waren alleszins geen studenten van de lerarenopleiding die ons met de neus op de feiten drukten, want om dit probleem op te merken is geavanceerde aardrijkskundige kennis vereist.”

Een taskforce samengesteld door de federale en Vlaamse overheid houdt zich nu met de zaak bezig. “Dat is de standaardprocedure voor regio’s die we op de een of andere manier zijn kwijtgeraakt”, laat premier Elio Di Rupo bij monde van zijn woordvoerder weten. Ook Rudy Demotte, minister-president van de Féderation Wallonie-Bruxelles is verbolgen: “Het komt er op neer dat we nu aan het strijden zijn voor een corridor met een gat in de kaart, dat is rampzalig.”

Momenteel onderzoekt de politie twee pistes. Een eerste mogelijkheid is dat Brussel verplaatst is door kleine criminelen in te zware auto’s. In dat geval zou Brussel zich nu ergens in Oost-Europa bevinden. “Maar we houden er ook rekening mee dat politieke extremisten Brussel naar Quebec hebben verplaatst,” zegt Christiaan de Coninck van de federale politie, “we zijn volop op zoek naar experts die ons kunnen duiden waar dat precies zou kunnen liggen.”

0 Comment