VVS vindt eindelijk voorzitter

De Vlaamse studentenkoepel, VVS, heeft na zes maanden zijn bestuur vervolledigd met een voorzitter. De algemene vergadering verkoos op zes december Anke Van den Bergh, studente aan de KU Leuven, om VVS voor de rest van het academiejaar voor te zitten.

Met de verkiezing van Van den Bergh komt de zoektocht naar een VVS-voorzitter na een half jaar ten einde. De studentenkoepel moest het tot op heden zonder voorzitter stellen door een gebrek aan kandidaten. Eerder was er wel de kandidatuur van ondervoorzitter voor Onderwijs en Internationaal, Stijn De Decker, maar hij geraakte niet verkozen door de algemene vergadering.

Kersverse voorzitter Van den Bergh was voordien al preses bij de Landbouwkring aan de KU Leuven. Ze vervulde ook verschillende mandaten in onder andere het faculteitsbestuur en de Academische Raad van haar universiteit. Voor haar voorzitterschap was ze dit semester al actief binnen VVS namens de Leuvense studentenraad (LOKO). Van den Bergh wil zich vooral toeleggen op de professionalisering van VVS en streven naar een efficiëntere werking.

0 Comment