Tariefverdubbeling MIVB-abonnementen dreigt nu ook voor Franstalige studenten

Ridouane Chahid (PS), vicevoorzitter van de MIVB, vreest een tariefverdubbeling van de abonnementen voor Franstalige studenten. Dat meldt lesoir.be. Als de voordeelactie aan Franstalige zijde wordt stopgezet, zullen ook zij geen 102, maar 204 euro voor een abonnement van een jaar betalen. Nederlandstalige studenten in Brussel betalen die volle pot al vanaf begin dit academiejaar.

In oktober 2011 nog liet de onderwijsminister van de Franse gemeenschapsregering, Marie-Dominique Simonet (cDH), optekenen dat de regering van plan was om de actie (50% korting voor 12- tot 24-jarigen) stop te zetten. Toch besliste de Fédération Wallonie-Bruxelles in maart 2012 om met 3,5 miljoen euro over de brug te komen om die prijs op 102 euro te houden. Echter, ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest moest geld zien vrij te maken, zo’n 8 à 10 miljoen euro. Uiteindelijk werd die som ook daadwerkelijk uitgetrokken.

Chahid luidt nu de alarmbel. “Het lijkt erop dat de Franse Gemeenschap die 3,5 miljoen euro voor 2013 niet meer gaat betalen. Ik ben echt ongerust: zullen de Brusselse inwoners nu verplicht worden om de hele som van 204 euro voor hun rekening te nemen, en dat in een periode van crisis waarin alle budgetten geraakt worden? Ik vrees ervoor.”

0 Comment