Vlaamse en Franstalige studentenkoepels plannen actie op Schumanplein op Dag van de Student

17 november is het de Internationale Dag van de Student, een dag waarop studenten van over de hele wereld aandacht vragen voor onderwijs. De Vlaamse en Franstalige studentenkoepels laten deze dag dan ook niet ongemerkt voorbij gaan. Ze plannen een gezamenlijke studentenbijeenkomst op het Schumanplein te Brussel.

“Met de actie op het Schumanplein vragen we aandacht voor een tweetal onderwerpen: internationale solidariteit en onderwijs als oplossing voor de crisis”: aldus bestuurder bij de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS), Stijn De Decker. “Het is belangrijk om niet te besparen op onderwijs, zelfs al zijn het zware economische tijden. We kijken ook verder dan de Belgische situatie, in andere landen zijn de besparingen op onderwijs niet mals, daar moet eveneens aandacht voor zijn.”

De Franstalige en Vlaamse studentenkoepels werken in principe gescheiden van elkaar. “Voor een evenement als dit werken we echter graag samen”, zegt De Decker, “we staan daar op 17 november als studenten, niet als Vlaamse of Waalse student.”

De actie zal van start gaan om 14u00. Er zullen speeches gehouden worden waarna er een symbolische actie komt. Hoe die actie eruit gaat zien, is voorlopig nog niet bekend. Als afsluiter is er een feestje gepland. Verdere details volgen nog.

0 Comment