Studentenraad van Louvain-la-Neuve sluit zich weer aan bij de FEF

Maandagavond 15 oktober besloot de Assemblée Générale des étudiants de Louvain (AGL), de studentenraad van Louvain-la-Neuve, om zich weer aan te sluiten bij de Franstalige studentenkoepel Fédération des Etudiants Francophones (FEF). De herintegratie van de AGL binnen het kader van de FEF kwam er nadat de studentenvertegenwoordigers uit Louvain-la-Neuve 10 maanden geleden de deur achter zich dichtsloegen uit onvrede met de inhoudelijke lijn van de FEF en het politiek engagement van bepaalde bestuurders.

De studenten uit Louvain-la-Neuve hadden de keuze tussen de FEF en Unécof, twee studentenkoepels die beiden de belangen van de studenten uit Louvain-la-Neuve wensten te vertegenwoordigen op gemeenschapsniveau. Na een uiteenzetting volgde een stemming, waarbij met 64 stemmen voor 3 tegen en 3 onthoudingen werd gekozen om terug te gaan naar de FEF. Het feit dat de huidige voorzitter van de FEF, David Méndez Yépez , een voormalig co-voorzitter van de AGL is, zal niet vreemd geweest zijn aan de keuze van de studentenraad van Louvain-la-Neuve voor de FEF.

Yepez liet nog verstaan dat de hereniging van de AGL en de FEF het resultaat is van het werk dat de laatste maanden binnen de Franstalige studentenvakbond is verzet. Een nieuw bestuur, vernieuwde statuten en het verduidelijken van de banden die tussen FEF-bestuurders en de politiek kunnen bestaan waren voldoende om het vertrouwen tussen de AGL en de FEF te herstellen. Beide partijen hopen dankzij de herintegratie van de AGL een sterkere en meer representatieve studentenbeweging te kunnen opbouwen. De AGL onderstreept dat ze het project van de FEF, dat onderwijs als oplossing ziet voor de crisis, ondersteunt.

0 Comment